Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό στα ανοιχτά των Αδάνων - 4 νεκροί

0
0
0
s2smodern

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος. Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε πριν από λίγο με τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά των Αδάνων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αγνοούνται 5 Τούρκοι ναυτικοί, μετά την σύγκρουση του αλιευτικού σκάφους «Polatbey» με δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία.

H σύγκρουση του τάνκερ με το ψαροκάικο έγινε 15 ναυτικά μίλια ανοικτά της περιοχής Καρατάς των Αδάνων γύρω στις 05:50 το πρωί, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωση τους και στο σημείο έχουν σπεύσει τρία σκάφη της ακτοφυλακής και δύτες. Πρόκειται για το τάνκερ «Έφεσος».

Είναι ένα δεξαμενόπλοιο μήκους 274 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, ενώ το βάρος του φτάνει τις 164.733 τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες το “Έφεσος” έχει πλήρωμα 27 άτομα, εκ των οποίων 13 Έλληνες. Το τάνκερ κατασκευάστηκε το 2012. Αδιευκρίνιστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της σύγκρουσης. Το Polatbey είχε αποπλεύσει από το Καρατάς. Άλλοι ψαράδες βρήκαν το σκάφος να έχει ανατραπεί και μισοβυθιστεί στην ανοικτή θάλασσα.