Άδικη η ολική απαγόρευση κυνηγίου και αλιείας

0
0
0
s2smodern

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την οριστική απαγόρευση του κυνηγίου και της ερασιτεχνικής αλιείας. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι έκανε αναφορά για συμψηφισμό των φετινών τελών από τις άδειες θήρας την επόμενη χρονιά. Η κυνηγετική περίοδος στην Ελλάδα λήγει την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου… Άρα θεώρησε ολόκληρη την φετινή περίοδο χαμένη. Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα!

Το Εθνικό Μέτωπο αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωση από τον Τομέα Περιβάλλοντος. Αναλυτικά:

 

"Το ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέσα, λοιπόν, στην παράνοια των ολικών απαγορεύσεων ήρθε και η απαγόρευση για το κυνήγι και την ερασιτεχνική αλιεία. Μέσα από συλλόγους και μέσα αντέδρασαν 200.000 κυνηγοί καθώς και χιλιάδες ψαράδες.Η απαγόρευση είναι εντελώς άδικη, μιας και οι δύο δραστηριότητες εξασκούνται κατά μόνας στην ύπαιθρο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διασποράς της επιδημίας. Ειδικά, στο κυνήγι εμπίπτουν και διαχειριστικοί λόγοι αλλά και ο μεγάλος (και μοναδικός) ρόλος των κυνηγών στην προσπάθεια για την μη εξάπλωση της αφρικανικής πανώλους των χοίρων στην χώρα μας. Η συμβολή τους είναι καθοριστική! Κάτι τέτοιο δεν αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση, όπου ανακοίνωσε την οριστική απαγόρευση των δύο αυτών ενασχολήσεων δια στόματος… Πέτσα!

Έτσι:

- Ζητούμε να επιτραπεί το κυνήγι που απαγορεύεται, όπως και το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, το οποίο επιτρέπεται μόνο για τους επαγγελματίες ψαράδες (που εκείσωστά επιτρέπεται).

- Δεν γίνεται να επιτρέπεται το κολύμπι και να απαγορεύεται το ψάρεμα, δεν γίνεται να επιτρέπεται η ορειβασία και η σκοποβολή και να απαγορεύεται το κυνήγι… Μία συνεπή και ισότιμη στάση ζητούμε, να γίνει το αυτονόητο. Γνωρίζετε ότι το κυνήγι βάσει νόμου είναι ατομική αθλητική δραστηριότητα που ασκείται μόνο στη φύση [Δασικός Κώδικας (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…»], μακριά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να έχει επαφές με άλλους ανθρώπους. Σας είναι επίσης γνωστό ότι ο κυνηγός είναι αυτός που πάντα πρώτος επεμβαίνει κατασταλτικά, αψηφώντας τον κίνδυνο ακόμα και της ζωής του προκειμένου να προστατεύσει τη χλωρίδα και την πανίδα. Μην αφήσετε τους κυνηγούς και τους ψαράδες να χάσουν τις πολύτιμες δραστηριότητές τους! Πολύτιμες, τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και για το κράτος! Υπάρχει χρόνος να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση.

Το Εθνικό Μέτωπο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα κυνηγών και ψαράδων και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την άρση του περιορισμού των δύο αυτών ενασχολήσεων. Θα είμαστε δίπλα τους σε όποιες κινήσεις αποφασίσουν να προβούν.

Τομέας Περιβάλλοντος Εθνικού Μετώπου"