Πού λοιπόν έγκειται η ιστορικότητα;

0
0
0
s2smodern

Του Ειδικού συνεργάτη

Μια «ιστορική δίκη». Έτσι τη χαρακτήρισε ο επικεφαλής της έδρας στην υπόθεση του Ζακ, απευθυνόμενος στους συνηγόρους, προκαλώντας αντιδράσεις και εγείροντας ερωτήματα: υπάρχει περίπτωση μεροληψίας; Πόσο «τυφλή» θα είναι εδώ η Δικαιοσύνη; Μένει να το δούμε. Και πού έγκειται η ιστορικότητα για να έχουμε καλό ερώτημα;

Και μια συνέντευξη Τύπου για τον Ζακ Κωστόπουλο, η οποία προηγήθηκε, μαζί με συλλογή υπογραφών. Έτσι γίνεται πάντα στο πλαίσιο της «επαναστατικής» μεθοδολογίας. Τη διοργάνωσε τη συνέντευξη η Διεθνής Αμνηστία, στις 21 Ιανουαρίου 2020, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Όχι, δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια. Άλλωστε, εμείς δεν ξέρουμε πολλά, τα ξέρουν όλα αυτοί της Διεθνούς Αμνηστίας και οι «προοδευτικοί» συνοδοιπόροι τους, που καταγγέλλουν τα πάντα, προαποφασίζουν για τα πάντα, καθώς γνωρίζουν τα πάντα και έχουν άποψη για τα πάντα. Όχι, για τη Μαρφίν και τους τέσσερις συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους εκεί, δεν ξέρουν κάτι. Η Διεθνής Αμνηστία (ασχολήθηκε ποτέ με τα θύματα της αριστερής τρομοκρατίας στην Ελλάδα;), που έχει δίκτυα και οι ομάδες εθελοντών και ακτιβιστών που «βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές τους!», όπως λέει η ιστοσελίδα της, μάζεψε και αριθμό υπογραφών, ενώ φυσικά δεν σταματά ποτέ τους εράνους της για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί όπως το κάνει. Έχει και μια σελίδα, δίπλα στα όσα γράφει για τον Ζακ Κωστόπουλο, με τίτλο ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ, όπου κάποιος συμπληρώνοντας τα στοιχεία του, θα στείλει «γράμμα στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ».

Φυσικά, υποθέσεις όπως η παραπάνω, χρησιμοποιούνται από διαφόρους ως πλατφόρμες δημοσιότητας, που δίνουν αφορμές για ποικίλου τύπου δραστηριότητες ή «δραστηριότητες». Ο επαγγελματικός δικαιωματισμός είναι εδώ. Και μιλάμε για πολύ χρήμα, όχι παίζουμε. Εδώ υπάρχει μια άλλη παράμετρος: ζωές πολλές φορές καταστρέφονται, καθώς στην προσπάθεια «προστασίας» των δικαιωμάτων, χρίζονται «δράστες» αυτοί, η παρουσία των οποίων βολεύει τους πολύ δραστήριους επαγγελματίες του είδους. Με λίγα λόγια, συμπολίτες μας χάνουν το τεκμήριο της αθωότητας και βλέπουν την όποια θέση τους να δυσχεραίνεται, λόγω της σφοδρής επικοινωνιακής επίθεσης που δέχονται από τύπους που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν: στοχοποιούν, προσπαθώντας να μετατρέψουν σε κόλαση τη ζωή των ατόμων που έχουν βάλει στο μάτι και να κάμψουν το ηθικό τους. Φυσικά, αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, καθώς εκεί έξω κυκλοφορούν και τρελοί. Και αυτοί που στοχοποιούν συμπολίτες μας, καθίστανται έτσι φυσικοί αυτουργοί. Μια λεπτομέρεια: κάποιες από τις «ντουντούκες» αυτές, κρύβονται πολλές φορές στο διαδίκτυο πίσω από την ανωνυμία τους. Διότι, ναι, σωστά μαντέψατε, φοβούνται, ενώ μερικοί εξ αυτών γνωρίζουν και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Και υπάρχει και μια στρατιά, αριστερών βεβαίως – βεβαίως, δικηγόρων, σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Μπίζνες, όχι παίζουμε. Όλως τυχαίως, είναι δικηγόροι που έχουν κάνει την επαγγελματική «περπατησιά» τους πέριξ των χώρων της «αμφισβήτησης», της «επανάστασης» και ακόμα και της «πάλης», ξέρετε ποιας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και υπερασπίζοντας δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, επτά και βάλτε, «άτακτους» συντρόφους από τις γραμμές της «ταξικής επαναστατικής πάλης». Μια λεπτομέρεια: μία – δύο εκ των συγκεκριμένων κυριών, από τις τάξεις των αριστερών δικηγόρων οι οποίοι ασχολούνται πολύ με τη συγκεκριμένη «αγορά», την «επαναστατική», εμφανίζονται στα δικαστήρια φορώντας ακριβά συνολάκια. Η «μπουρζουά» αισθητική στα καλύτερά της. Πάει πακέτο αυτό, φαίνεται, με την ταξική πάλη και τη δαιμονοποίηση των τρισκατάρατων αστών και νοικοκυραίων. Ναι, λίγο μπερδεμένο ακούγεται, αλλά δεν έχουν απαραίτητα όλα γύρω μας λογική.

Φυσικά, γύρω από την προαναφερόμενη υπόθεση έχει στηθεί μια ολόκληρη προπαγανδιστική βιομηχανία. Μια συγκεκριμένη κοινότητα τη χρησιμοποιεί δεόντως (έχοντας τελευταία αποκτήσει πρόσβαση και στα ιδρύματα του κεφαλαίου) για να αναδείξει την ατζέντα της, να προωθήσει - δημαγωγώντας ασύστολα - τα αιτήματά της, να αποκαλέσει «φασίστες» και «ακροδεξιούς» τους νοικοκυραίους και γενικότερα να προωθήσει τη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων. Και φυσικά, βάζει στο στόχαστρό της διάφορο κόσμο. Και «δικάζει» δημόσια. Και κάποιοι επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο, απειλούν και στοχοποιούν δια του διαδικτύου. Φυσικά, πρόκειται για το ίδιο περιβάλλον, συνήθως συνδεόμενο με τον «μπαξέ» της άκρας αριστεράς, που βιοπορίζεται δια των ΜΚΟ και δια συγκεκριμένων εντύπων διασπείρει την προπαγάνδα του. Με γλώσσα ξύλινη αλλά και συνάμα εμπρηστική, με τη συνηθισμένη μοχθηρία και μισαλλοδοξία που τους χαρακτηρίζει, με τη χρήση όρων πολλές φορές δυσνόητων στον μέσο πολίτη και αναντίστοιχων με την πραγματικότητα, το μηδενιστικό δηλητήριο εξακολουθεί να ρέει. Ανακαλύπτονται παντού κίνητρα ρατσιστικά, κίνητρα ομοφοβικά, σωρεία διακρίσεων και προβάλλεται ένας κόσμος που δεν υπάρχει μεν, θα ήθελαν αυτοί να υπάρχει δε, ώστε να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης και να δικαιολογηθεί η επιθετική δράση τους και ίσως και το ίδιο το είναι τους. Η κακούργα κατ’ αυτούς «πατριαρχική κοινωνία» βάλλεται. Και φυσικά, όλο και κάποιοι «τσιμπούν», όλο και κάποιοι εθίζονται, όλο και κάποιοι στρατεύονται, όλο και κάποιοι πικραμένοι ή μη αναζητούν ουτοπίες και παίρνουν δρόμους εξτρεμιστικούς, που δεν οδηγούν πουθενά. Ως κάποιο σημείο της διαδρομής όλων αυτών, πάντως, το σύστημα τους στηρίζει. Ώσπου να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να χρειαστούν τους αριστερούς δικηγόρους.

Περιστατικά με τραγική κατάληξη, όπως αυτό του Ζακ, τα οποία διερευνούνται αρμοδίως, δεν θα έπρεπε να προσφέρονται για εκμετάλλευση. Όμως, η παραφιλολογία και ο πολύς θόρυβος δημιουργούν ίσως το απαραίτητο μοτίβο για να ακουστεί από έδρας αυτό που ειπώθηκε τις προάλλες για «ιστορική δίκη». Και τότε είναι που ο κάθε σώφρων πολίτης πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται, αν και πόσο ψύχραιμοι είναι οι θεσμικοί λειτουργοί, αν έχει χαθεί γενικότερα ο έλεγχος και αν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες του δικαιωματισμού καταφέρνουν στο τέλος της ημέρας να επηρεάσουν θεσμικές λειτουργίες, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους.