ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Έλληνες για την Πατρίδα

Τέταρτη πρωί στις 11, στις 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, πέρασα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, μπροστά από την πλατεία Συντάγματος και κατέβηκα με σφιγμένη καρδιά την οδό Πανεπιστήμιου, χωρίς να υπάρχουν αμάξια, χωρίς να υπάρχει κόσμος, μόνο ένα σιωπηλό κενό. Πέρυσι ο ίδιος δρόμος ήταν γεμάτος παιδιά που έκαναν παρέλαση, ενώ στη Θεσσαλονίκη παρέλαυναν οι υπερήφανες Ένοπλες Δυνάμεις.

Ευτυχώς όμως, οι θυσίες των ηρώων του 40, οι θυσίες ολόκληρης της Ελλάδας όχι μόνο του στρατού, έτυχαν και φέτος ηθικής αναγνώρισης.  Όσον αφορά στις παρελάσεις, στην Αίγινα ο τοπικός πληθυσμός έκανε από μόνος του μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή και απλών πολιτών, ενώ στην Πάτρα με τον κλήρο μπροστάρη έγινε και εκεί παρέλαση παρά τις απειλές από συγκέντρωση ομάδας αντεξουσιαστών. Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έγινε πορεία αυτοκινήτων με σημαίες και στα Γιαννιτσά, επίσης, έγινε «άτυπη» παρέλαση.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα, ως αληθινοί πατριώτες, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεχάσουμε τους ήρωες του 40, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αγνοήσουμε τις θυσίες και τους αγώνες τους.

Την 28η Οκτωβρίου 1940, ο Ιωάννης Μεταξάς, στάθηκε απέναντι στον εχθρό, μετρώντας όχι μόνο στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και το μεγαλείο της Ελληνικής Ψυχής, αυτό που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στο μέτωπο της Αλβανίας, μέσα σε λίγες ώρες. Τα σχόλια που αμφισβητούν την ιστορικότητα της λέξης ΟΧΙ και αντιπαραθέτουν την γαλλική φράση «Λοιπόν είναι πόλεμος» να έχει ειπωθεί από τον Ιωάννη Μεταξά, υπολείπονται πολύ της ουσίας και του αναστήματος της απάντησης αυτής, που αμέσως έγινε το σύνθημα ολόκληρης της Ελλάδας και πρόσθεσε σελίδες ηρωισμού στην ιστορία της πατρίδας μας. "Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες" δήλωσε ο Τσώρτσιλ αναγνωρίζοντας την ανδρεία των Ελλήνων.

Τον  Οκτώβριο του 1940 οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στους εισβολείς πολέμησαν για την ελευθερία και την Εθνική κυριαρχία. Τον Οκτώβριο του 2020, οι "Έλληνες για την Πατρίδα" λέμε ΟΧΙ στον αφελληνισμό της πατρίδας μας, ΟΧΙ στην Ισλαμοποποίηση της Ευρώπης ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό του νέο-αριστερού πολιτικού ορθολογισμού, που ξεριζώνει σταδιακά τις ελευθερίες και τα ιδανικά των Ελλήνων, ενώ ταυτόχρονα καταστέλλει βίαια κάθε ελεύθερη φωνή. Με αυτή την πνοή τιμήσαμε και κλείναμε με ευγνωμοσύνη τα κεφάλια μας σε κάθε ήρωα που όχι μόνο έδωσε την ζωή του αλλά κυρίως ύψωσε το ανάστημά του στον επερχόμενο κατακτητή. 

Στον τάφο του Ιωάννη Μεταξά, στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών τελέσαμε τρισάγιο στη μνήμη του και καταθέσαμε στεφάνι. Σε όλη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, από πόλη σε πόλη, από γωνιά σε γωνιά, εξ ονόματος του άδικα φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, οι «Έλληνες για την Πατρίδα» σταθήκαμε όρθιοι μπροστά στο καθήκον. Από τους Δήμους των Αθηνών και τον Πειραιά έως τη Θεσσαλονίκη, από την Αλεξανδρούπολη έως την Καλαμάτα και από την Καστοριά, από την Πάτρα και την Λάρισα, από την Κυπαρισσία και την Χαλκίδα, από την Βέροια και το Δίον Πιερίας, την Νάουσα και την Λαμία, το Μεσολόγγι και την Θήβα, την Σκύδρα Πέλλης, τα Γιαννιτσά  και τα Χανιά, από το Μαρκόπουλο έως τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, το αιματοβαμμένο πεδίο του Καλπακίου και το μακρινό Σίδνεϋ της Αυστραλίας, καταθέσαμε στεφάνια και τιμήσαμε την Ιστορία και τους Ήρωες του Έθνους.

Συνέλληνες, είμαστε εδώ: δυνατοί, ενωμένοι, ασυμβίβαστοι, δυναμικοί και διεκδικητικοί.  Παλεύουμε για την τιμή, την αξιοπρέπειά και το δίκιο μας. Παλεύουμε για την περηφάνια και τα ιδανικά του έθνους. Τιμούμε τους παππούδες και τους γονείς μας και ενεργούμε για το αξιοπρεπές μέλλον των ελληνόπουλων.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! - Ζήτω η 28η Οκτωβρίου - Ζήτω το έθνος των Ελλήνων.