Οι «παιδικές» αντιδράσεις της κυβέρνησης στη νέα τουρκική NAVTEX

0
0
0
s2smodern

Ως παιδικές και μόνο μπορεί να κάποιος να χαρακτηρίσει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, μετά τη νέα τουρκική NAVTEX.Αν και ο χαρακτηρισμός «παιδικές» είναι λίαν χαριστικός και επιεικής.  Πραγματικά είναι άξιο απορίας τι σκέφτονται και πως ενεργούν αυτοί οι άνθρωποι. Περίμεναν ένα σεισμό για να επενδύσουν επάνω σε αυτόν;

Είναι δυνατόν; Και όμως είναι.

Πήραν τηλέφωνο τον Ερντογάν, το διαφήμισαν από τα συστημικά ΜΜΕ και νόμιζαν ότι η Τουρκία θα αλλάξει πολιτική;

Είναι δυνατόν; Και όμως είναι.

Έβγαλε η Τουρκία νέα NAVTEX για το Orus Reis και τώρα νιώθουν … προδομένοι;

Είναι δυνατόν; Και όμως είναι.

 «Στο παρελθόν είχαμε κτίσει πάνω στα ερείπια μια καλή συνεργασία οι δυο λαοί και οι δύο χώρες, τη λεγόμενη ‘’διπλωματία των σεισμών’’, κάτι που οδήγησε σε ύφεση και ειρήνη. Η ‘’διπλωματία των Navtex’’ οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση, κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Ας αφήσουμε τα προκλητικά θέματα που οδηγούν σε στρατικοποίηση που κανείς δε θέλει και ας προχωρήσουμε σε ειλικρινή συζήτηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ουσιαστικά δηλαδή τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Μα νομίζαμε ότι μετά το σεισμό θα τα βρίσκαμε και τώρα βγάλατε νέα NAVTEX;»

Πραγματικά να απορεί κανείς. Τι σκέφτονται;

Τα ίδια και από το ΥΠΕΞ:

«Δυστυχώς η Τουρκία με την έκδοση νέας παράνομης Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει να αγνοεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, η ενέργεια αυτή δημιουργεί περαιτέρω ένταση σε μια ευάλωτη περιοχή στην οποία η προσοχή είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στην παροχή βοήθειας και στην έκφραση μηνυμάτων στήριξης και αλληλεγγύης.»

Και όμως είναι δυνατόν. Ολόκληρο το σύστημα που είναι υπεύθυνο για τις εξωτερικές σχέσεις επένδυσε» στον σεισμό, αναπολώντας τις παλιές «καλές» (έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται) ημέρες του 1999 και φυσικά έπεσε έξω!

Γιατί  ξέχασαν ότι στις ημέρες της «ύφεσης» και της «ειρήνης», το 2003 οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν έτοιμο το σχέδιο εισβολής στον Έβρο "Βαριοπούλα".

 

Βαριά είναι η ανησυχία, για πως σκέφτεται αυτή η κυβέρνηση την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει ανενόχλητο τις έρευνές του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με την Άγκυρα να ετοιμάζει γεωτρήσεις και η Αθήνα να διαμαρτύρεται λέγοντας «γιατί το κάνατε αυτό αφού θεωρήσαμε ότι είχαμε ελπίδες μετά το σεισμό.»

Ελλάδα, Προκλήσεις, Αντιδράσεις, Τούρκοι, NAVTEX