Δυστυχώς ''έπεσε'' το Αφρίν

0
0
0
s2smodern

Μπήκαν και κατέκτησαν τελικά οι Τούρκοι το Αφρίν μετά από πολιορκία πολλών ημερών.

Σε δήλωση του σχετικά με το Άφριν, ο πρόεδρος ης Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν είπε :

''Αυτή την στιγμή κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία.Κυματίζει εκεί η σημαία του ÖSO. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη ου προς το έθνος μας για την εγκάρδια στήριξη που παρείχε από την αρχή στην επιχείρηση μας στο Άφριν. Επιθυμώ να σας κοινοποιήσω μια ωραία είδηση. Το κέντρο της πόλης του Άφριν από σήμερα το πρωί στις 08:30 ελέγχεται πλήρως από μέλη του ÖSO με την στήριξη των ΤΕΔ. Αυτή την στιγμή κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία. Κυματίζει εκεί η σημαία του ÖSO. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη ου προς το έθνος μας για την εγκάρδια στήριξη που παρείχε από την αρχή στην επιχείρηση μας στο Άφριν Η Τουρκία για μια ακόμη φορά έδειξε σε όλο τον κόσμο πως υποστηρίζει αυτόν που έχει δίκιο και αυτόν που καταπιέζεται. 140 χιλιάδες άτομα επέστρεψαν στην Τζεράμπλους, τώρα με την σειρά τους θα επιστρέψουν οι αδερφοί μας στο Άφριν. Θα κάνουμε όλα τα βήματα ώστε η περιοχή εκεί να καταστεί βιώσιμη. Θα κάνουμε όλα τα δέοντα βήματα ώστε το συντομότερο ο κόσμος της περιοχής να πάει στα σπίτια του. Αυτή η κοινή νίκη της Τουρκία, του έθνους μας, της Συρίας και των Σύριων, είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θέλησαν να βάλουν ανάμεσα μας σαν μαχαίρι τις τρομοκρατικές οργανώσεις . Για μια ακόμη φορά εύχομαι η νίκη αυτή να βγει επωφελής για την πατριδα μας και για τους αδερφούς μας στο Άφριν.''

Κατά την στρατιωτική επιχείρηση Κλάδος Ελαίας πoυ άρχισαν οι ΤΕΔ και ο ÖSO στις 20 Ιανουαρίου, σήμερα το πρωί το κέντρο του Άφριν τέθηκε υπό έλεγχο. Οι τουρκικές δυνάμεις σήμερα το πρωί ξεκινώντας από τρεις μεριές, και χωρίς να συναντήσουν μεγάλη αντίσταση, προχώρησαν και στις 08:30 έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το κέντρο της πόλης.

Στο κέντρο της πόλης με μηχάνημα έργου κατεδαφίστηκε το άγαλμα Kawa που είχε μεγάλη συμβολική σημασία, ενώ στο κέντρο της διοίκησης της πόλης αναρτήθηκε η τουρκική σημαία.

Ερντογάν, Αφρίν, Τούρκοι, Εισβολή, Κατάκτησηe-genius.gr ...intelligent web software