Οριστικό το lockdown σε Θεσσαλονίκη-Ροδόπη και Λάρισα - Επιστρέφουμε στο ΑΕΠ του 2010!

0
0
0
s2smodern

Είκοσι χρόνια πίσω πάει η Ελλάδα με τα μέτρα που ανακοίνωσε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: Το ΑΕΠ του 2020 θα κλείσει στα επίπεδα του ΑΕΠ του έτους 2010 μετά την ανακοίνωση ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4», που σημαίνει ότι οδηγούνται σε lockdown, ενώ αυξάνονται οι πληροφορίες που μιλάνε για γενικό «κλείδωμα» της χώρας από τις 8 Νοεμβρίου.Μόνο με αυτά τα μέτρα το ΑΕΠ θα πέσει περί τα 150 δισ. ευρώ από τα 183 δισ. ευρώ που ήταν πέρσι με την ύφεση να πλησιάζει ή και να ξεπερνά πλέον το 20% σε όλο το έτος!

Η πανδημία, πάντως στην Ελλάδα είναι εδώ με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, όμως, από τις περισσότερες χώρες της λοιπής ΕΕ και ειδικά της δυτικές. Μόνο οι ανατολικές πρώην κομμουνιστικές χώρες της ΕΕ στις οποίες επίσης υπήρχε υποχρεωτικός εμβολιασμός για την φυματίωση (καθοριστικό στοιχείο) συναγωνίζονται την Ελλάδα σε χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων και θανάτων. Η θνητότητα των κρουσμάτων είναι πραγματικά ασήμαντη στην Ελλάδα: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω! Τώρα πόσοι από τους 600 ανθρώπους που έχουν αποβιώσει και είχαν κορωνοϊό, πέθαναν εξ αυτού ή θα απεβίωναν έτσι ή αλλιώς, είναι ένα ερώτημα στο οποίο κανείς δεν απαντά. Περί τις 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ελλάδα από την 1/1/2020 από διάφορες αιτίες, αλλά όλα τα «φώτα» είναι σε αυτούς τους 600 που έχουν με κορωνοϊό. 'Εδειξε πάντως ενοχλημένος από τις αμφισβητήσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες.

Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταστροφή, Μητσοτάκης, Μέτρα