Ποιος είναι Δ. Βαρτζόπουλος, στενός συνεργάτης Σαμαρά, που εμπλέκει ο Κασιδιάρης

0
0
0
s2smodern

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπήρξε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά θέση που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός με νομοσχέδιο. Ο ψυχίατρος στο επάγγελμα Δημήτρης Βαρτζόπουλος, διετέλεσε στο παρελθόν υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανήκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βαρτζόπουλος είχε ήδη τον άτυπο συντονισμό και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου υπό την ευθύνη του, καθώς έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση των ενεργειών που έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ψυχίατρος εκ Θεσσαλονίκης, ήταν επικεφαλής μιας ατύπως αντιπροεδρίας της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς έδινε λόγο αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και μπορούσε να παρεμβαίνει εξ ονόματός του στις λειτουργίες των υπουργείων αναλαμβάνοντας ακόμη και ρόλο μεσολαβητή ή διαιτητή σε διενέξεις και διαφωνίες.

Μάλιστα όπως αναφερόταν σε τότε δημοσιεύματα από τη νέα του θέση, ο κ. Βαρτζόπουλος, ως γερμανομαθής θα συνεργαζόταν απευθείας με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που είναι επικεφαλής της Task Force, παρακολουθώντας το έργο της κυβέρνησης και προσφέροντας τεχνογνωσία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και πολιτικές αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Ποιος είναι ο ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1957 στη Θεσσαλονίκη, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο, ο κ . Βαρτζόπουλος έχει πλούσιο βιογραφικό τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ο κ. Βαρτζόπουλος, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ, πήρε ειδικότητα στην Ψυχιατρική, εκπαιδεύτηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και εργάσθηκε σε πανεπιστημιακές κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύτηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Νομικής Ψυχιατρικής. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής και ως ιδιώτης ιατρός και έχει κάνει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.

Κασιδιάρης, Σαμαράς, Βαρτζόπουλος