Φωτογραφία-σοκ: «Ταμπουρωμένο» στα 6νμ το ΠΝ βλέπει να περνάει το Oruc Reis στα 9νμ

0
0
0
s2smodern

Φωτογραφία-σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ που δείχνουν μία ελληνική φρεγάτα κλάσης «S» να βρίσκεται «ταμπουρωμένη» στα 6νμ και το Ορούτς Ρέις να περνάει ανενόχλητο στα 9νμ από το Καστελόριζο. Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί με τηλεφακό από το Καστελόριζο και δείχνει το Ορούτς Ρέις σε απόσταση αναπνοής από την ελληνική φρεγάτα, η οποία απλά παρακολουθεί.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν φτάσει τόσο κοντά, καθώς γύρω από το Oruc Reis βρίσκεται ο τουρκικός στόλος, ο οποίος το συνοδεύει 24 ώρες το 24ωρο, που δεν αφήνει τα ελληνικά πλοία να πλησιάσουν κάτω από τα 10 μίλια. Άλλωστε έτσι είχε γίνει και το περιστατικό με την «επακούμβηση» της τουρκικής φρεγάτας από την φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία έγινε πολύ πιο μακριά από το τουρκικό ωκεανογραφικό από ότι απεικονίζει την ελληνική φρεγάτα κλάσης «S»η φωτογραφία. Το περιστατικό δείχνει και την αποθράσυνση των Τούρκων οι οποίοι πλέον δεν διστάζουν να φέρουν το ωκεανογραφικό τόσο κοντά στα πλοία του ΠΝ αλλά και στο ελληνικό έδαφος, αφού ξέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, καθώς δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεδιπλώσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τις δυνατότητές τους.

Τα περί «πλωτού φράγματος» που «αποτρέπουν το στρίψιμο» του Ορούτς Ρέις φυσικά δεν ισχύουν, καθώς το ωκεανογραφικό δεν είναι... κρις κραφτ για να κάνει μανούβρες και «πιρουέτες» αλλά η πορεία του είναι προκαθορισμένη όπως και οι στροφές που θα πάρει, αφού λόγω του ότι κάνει έρευνες με απλωμένα καλώδια δεν έχει περιθώρια ελιγμών.

Τουρκία, Ελλάδα, Φωτογραφία