Ο «πράσινος ήλιος» της «γαλάζιας γενιάς»

0
0
0
s2smodern

13 υπουργοί ή γενικοί γραμματείς διετέλεσαν στελέχη του κόμματος του Ανδρέα βρήκαν στέγη πριν από ένα χρόνο περίπου στην κυβέρνηση της ΝΔ. Χθες ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρώην Επίτροπο και Υπουργό και Πρόεδρο κάποιου…

«Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» Άννα Διαμαντοπούλου, και την ανακοινώθηκε ότι τη νπροτείνει ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε συνθήκες πανδημίας, παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, θεμάτων ασφαλείας και νέων προκλήσεων όπως το Μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών αποκτά κρίσιμη διάσταση. Πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, τον κατεξοχήν φορέα για τη συνεργασία των κρατών με στόχο την ειρήνη και την κοινή ανάπτυξη. Η χώρα μας υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του σημαντικού οργανισμού.

Και μάλιστα ένας Έλληνας, ο Ξενοφών Ζολώτας, ήταν ο εισηγητής της σημερινής μορφής του. Είναι χαρά μου, λοιπόν, που, 60 χρόνια μετά, η πατρίδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του. Και εισηγείται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ μία άξια Ελληνίδα: Την Άννα Διαμαντοπούλου».

Μένει μόνο να δούμε αν η άξια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ θα διαγράψει την άξια Διαμαντοπούλου όπως έκανε με τον άξιο Χρυσοχοΐδη.

ΠΑΣΟΚΝΔ

Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πασόκ