Θα μοιράσουμε τα κλοπιμαία με τους κλέφτες;

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

- Θρασύτατες δηλώσεις του Δημητρώφ για μοίρασμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!!!

- Από τη μια ο ελληνικός πολιτισμός 2.500 ετών, και από την άλλη τα ψεύτικα χολιγουντιανά αγάλματα των Σκοπιανών, που έστησαν για να πλαστογραφήσουν την ιστορία…

- Σε ολόκληρη την περιοχή των Σκοπίων δεν υπάρχει ούτε μία αρχαία επιγραφή με σλαβικά γράμματα, παρά μόνον με ελληνικά!!!

- Με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, οι κλέφτες και πλαστογράφοι ζητούν να μοιραστούμε τα κλοπιμαία!!!

Και ενώ ο Νίκος Κοτζιάς οδεύει προς τα Σκόπια για να προτείνει σχέδιο λύσης και κάποια μορφή συμφωνίας, οι γείτονες, προκλητικότατα και αμέσως μετά την έναρξη των διμερών επαφών, επιβεβαιώνουν καθημερινά τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που εκείνες τις μέρες και ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε πως θα διακόψει τις συνομιλίες αν διαπιστώσει πως οι προθέσεις των Σκοπιανών δεν είναι ειλικρινείς. Πέρα από τις δήθεν διαθέσεις καλής γειτονίας και τις πρώτες φιλοφρονήσεις των γειτόνων, οι Σκοπιανοί ακολούθησαν και ακολουθούν την πολιτική της εξαπάτησης, συνεχίζοντας σε διεθνές επίπεδο την προπαγάνδα τους υπέρ της ιστορικής πλαστογραφίας που επιχείρησαν και της κλοπής των ιστορικών συμβόλων του Ελληνισμού. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απαιτήσουν να μοιράσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά , αφού, όπως ισχυρίζονται, κατέχουμε και μοιραζόμαστε τον ίδιο γεωγραφικό χώρο!!! Φαίνεται πια και είναι ολοφάνερο πως οι Σκοπιανοί με τις πλάτες των εταίρων και συμμάχων μας, εκβιάζουν όχι μόνον να διατηρήσουν το όνομα που έκλεψαν, αλλά και τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, αφού δεν αλλάζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τα λοιπά αλυτρωτικά στοιχεία που υποστηρίζουν από τότε που ίδρυσαν το πλαστό κράτος τους.

Αλλά, έστω και δεχτούμε τις παράλογες απαιτήσεις τους, τι θα κάνουν με τους Αλβανούς και τους Βούλγαρους; Θα δεχτεί η Βουλγαρία μια τέτοια συμφωνία, όταν υποστηρίζει πως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και Βούλγαροι, στους οποίους μάλιστα έχει δώσει και ευρωπαϊκά διαβατήρια; Και πως θα στέρξει η Αλβανία, που κατέχει περίπου τα μισά Σκόπια σε πληθυσμό και έκταση, ονειρεύεται την ενσωμάτωση και τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας; Τι συμφωνία επομένως μπορούμε να κάνουμε με τα Σκόπια, όταν κλέφτες του πολιτιστικού πλούτου μας θέλουν να μοιραστούν τα κλοπιμαία με μάς; Είναι τέτοιο και απροκάλυπτο το θράσος τους που μόνον τα γεωπολιτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ μπορούν να δικαιολογήσουν. Γιατί ενώ ξέρουν, θέλουν να επιβάλλουν λύση εις βάρος μας! Από το 1944 που δημιουργήθηκε το κράτος των Σκοπίων, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την παραχάραξη της ιστορίας από τους Σκοπιανούς και καταδίκασαν την κίνηση του Σοβιετικού μπλόκ. Με την πάροδο όμως του χρόνου, τον προσεταιρισμό του Τίτο και την διαφοροποίηση των διεθνών συσχετισμών και συμφερόντων, φτάσαμε στο σημείο, οι ΗΠΑ, να απομακρυνθούν από τις πάγιες θέσεις τους υπέρ της Ελλάδος, να κατακτήσουν τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και να τις μετατρέψουν σε αμερικανικά προτεκτοράτα, ζητώντας από μας να ταυτιστούμε με τα αμερικανικά συμφέροντα, εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και στο όνομα της ειρήνης και της συμμαχίας!!! Και στο σημείο αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας, διαχρονικά, δεν ήταν προετοιμασμένη και δεν είχε σχέδια για την επόμενη μέρα, ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας.

Εμείς ως Έλληνες, δεν φανταζόμασταν ποτέ, πως θα βρεθεί άλλο κράτος να διεκδικήσει, να κλέψει και να πλαστογραφήσει την ιστορία και τα σύμβολά μας. Μας ήταν αδιανόητο. Γι’ αυτό και δεν κάναμε απολύτως τίποτε για να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη. Η υποστήριξη και προβολή του θέματος έγινε-δυστυχώς- μόνον από τον αείμνηστο Νίκο Μάρτη. Αλλά και τα ξένα πανεπιστήμια, οι καθηγητές εγνωσμένου κύρους, οι ερευνητές και ιστορικοί που γνώριζαν και γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια, ομολογούν τον σφετερισμό των Σκοπίων. Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί και καθηγητές υπέβαλαν στον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, υπόμνημα με το οποίο αναλύουν και υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Παρόλα αυτά, είναι τέτοια η επιμονή των διεθνών συμφερόντων, που με κάθε μέσο θέλουν να επιβάλλουν λύση, που να επισημοποιήσει την πλαστογραφία και την κλοπή. Ποια στοιχεία λοιπόν της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα μοιράσουμε, κατά τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων; Οι Σκοπιανοί έχουν αυτή τη στιγμή τα αγάλματα που φιλοτέχνησαν προσφάτως και απεικονίζουν κατά χολιγουντιανό τρόπο τις μορφές του Αλέξανδρου, του Φιλίππου, των Μακεδόνων στρατιωτών και το σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας, που έφερε στο φως ο Μανώλης Ανδρόνικος. Τι να πάρουμε εμείς από αυτόν τον κατασκευασμένο και ψεύτικο ιστορικό «πλούτο»; Τι θα μοιράσουμε λοιπόν με τον Δημητρώφ; Τα ψεύτικα αγάλματα; Ακόμα και αν αναζητήσουμε αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή των Σκοπίων, δεν θα βρούμε ούτε μία μαρμάρινη πλάκα ή επιγραφή που να μην είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα! Ακόμα και στην Αχρίδα, οι τάφοι του Τρεμπένιτσε και όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν εκεί είναι μνημεία ελληνικά, ενώ δεν υπάρχουν ανάλογα βουλγαρικά ή σερβικά!!! Αλλά αν οι αρχαιότητες αυτές είναι ελληνικές, πώς να τις μοιράσουμε με τον Δημητρώφ; Και αφού ισχυρίζεται ψευδόμενος ως κληρονόμος και διεκδικητικής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, γιατί δεν υπάρχει έστω μία επιγραφή γραμμένη στα σλαβικά ή τα «μακεδονίτικα,» όπως χαρακτηρίζουν το βουλγαρικό τους ιδίωμα; Δεν υπάρχει, γιατί οι Έλληνες Μακεδόνες δεν μιλούσαν σλαβικά αλλά την ελληνική γλώσσα!!!

Τι να μοιράσουμε λοιπόν με τους Σκοπιανούς; Τη γλώσσα μας; Από αρχαιολογικές μαρτυρίες φαίνεται πως η παρουσία του Ελληνισμού στις περιοχές που ανήκουν στην νοτιοσλαβία, και κατέχονται σήμερα από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, υπήρξε έντονη. Ο Γ. Δήμητσας έδωσε τίτλο στο βιβλίο του: «Μακεδονία εν Λίθοις Φθεγγομένοις και Μνημείοις Σωζομένοις …», θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η Μακεδονία μιλάει με τις ελληνικές επιγραφές και τα μνημεία της ! Αυτοί είναι ο φθόγγοι της Μακεδονίας και όχι οι σλαβικές ιαχές και ψευδεπίγραφες «μαρτυρίες»... Αλλά ο Ελληνισμός δεν άνθισε μόνον στην περιοχή της Μακεδονίας. Κυριάρχησε σε όλο τον κόσμο. Στην Αίγυπτο, στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στη Μικρά Ασία, στο Αφγανιστάν, στην Περσία, στο Ιράκ και στην Ινδία... Χιλιάδες πόλεις έχουν ελληνικά ονόματα και πολλές λέγονται Αλεξάνδρειες!!! Καμία όμως χώρα σεβόμενη τον εαυτό της, δεν τόλμησε να σφετεριστεί την ιστορία και τα σύμβολα των Ελλήνων και να ισχυριστεί ότι είναι συνέχεια της Μακεδονίας, ή ότι είναι Ελληνική χώρα… Σέβονται την ιστορία μας, αναγνωρίζουν τον πολιτισμό που τους προσφέραμε, συντηρούν τα μνημεία μας, αλλά δεν σφετερίστηκαν την κληρονομιά μας!!! Κι αν αυτά έγιναν στους αρχαίους χρόνους, το ίδιο συνέβη και στους χριστιανικούς, όταν οι αυτοκράτορές μας επέτρεψαν στους Σλάβους να κατοικήσουν στα σύνορα της αυτοκρατορίας, ως φρουροί και φύλακες. Όπως αναγνωρίζουν Σλάβοι ιστορικοί, και όπως επιβεβαίωσε ο ιστορικός ηγέτης τους Κίρο Γκλιγκόροφ, οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμιά σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Έλληνες αφού είναι Σλάβοι που εγκαταστάθηκαν στη χερσόνησο του Αίμου τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

Τι να μοιράσουμε λοιπόν με τους Σκοπιανούς; Θεμελιωτές της πολιτιστικής τους ιστορίας που αρχίζει εκείνα τα χρόνια, δηλαδή 1.500 χρόνια μετά τον ελληνικό πολιτισμό, υπήρξαν δυο Ορθόδοξοι καλόγεροι της Θεσσαλονίκης, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, που τους εκπολίτισαν, τους έμαθαν γράμματα και τους παρέδωσαν το κυριλλικό αλφάβητο για να μπορούν να συνεννοούνται σαν πολιτισμένοι άνθρωποι...Τι να μοιράσουμε λοιπόν με τους Σκοπιανούς; Ό,τι έχουν είναι κλεμμένα από εμάς!!! Και έχει το θράσος ο Δημητρώφ, να μοιράσει τα κλοπιμαία;

- Ουδέποτε οι Σκοπιανοί ήταν Έλληνες και Μακεδόνες…

- Η σλαβική καταγωγή και ο όποιος πολιτισμός τους δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα.

- Με την ίδια λογική, όταν κατέλαβαν τη Θεσσαλία και το Μωριά, ως κατακτητές, θα έπρεπε να ονομάσουν την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία σλαβικές…

Οι ξετσίπωτοι!!!

Δηλώσεις, Ιστορία, Σκοπιανοί, Κλέφτες, Δημητρώφe-genius.gr ...intelligent web software