Την Τετάρτη οι ποινές - Γεμάτες απορία οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

0
0
0
s2smodern

Το δικαστήριο ύστερα από μια πολύωρη διαδικασία, διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τετάρτη 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκφωνήσει τις ποινές που θα λάβουν για κάθε αδίκημα όσοι έχουν κηρυχθεί ένοχοι. Ήδη, η εισαγγελέας της έδρας εκφώνησε την εισήγησή της, προτείνοντας για τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τους υπόλοιπους έξι καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης (Κασιδιάρη, Λαγό, Παππα, Γερμενή, Παναγιώταρο και Ματθαιοπουλο) σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, κινούμενη μέσα στο πλαίσιο ποινής 5-15 που ορίζει ο νόμος. Αντίστοιχα, η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε για τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση -ανάμεσά τους και τους βουλευτές Ηλιόπουλο, Μπαρμπαρούση, Ζαρούλια, Γρέγο, Ζησιμόπουλος, Κούζηλος, Κουκούτσης- την επιβολή ποινής κάθειρξης 7 έτη, ενώ σε όσους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό -βουλευτές και μη- (όπως οι Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος και Μπούκουρας) να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 έτη. Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η εισήγηση ήταν τα ισόβια δεσμά για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης γύρω από τις ποινές, με τον Τάκη Μιχαλόλια, συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου να αναφέρει στο δικαστήριο:

«Την ιστορία δεν θα τη γράψουν μόνο οι μέλισσες αλλά και οι λύκοι. Μέχρι τώρα δεν την έγραφαν οι μέλισσες, αλλά και οι κηφήνες. Πρέπει να εξοντώσουμε την οικογένεια Μιχαλολιάκου γιατί έτσι θέλουν τα ΜΜΕ. Με την επιμέτρηση της ποινής, πρέπει να πείτε ένα ηχηρό σκάσε σε όλους αυτούς που δικάζουν την απόφαση». Από την πλευρά του, ο έτερος υπερασπιστής Νικ. Μιχαλολιάκου είπε πως ο εντολέας του «ήταν πάντα στη διαφάνεια, τον ήξερε όλος ο κόσμος, δεν άλλαξε γραμμή πλεύσης ούτε στο παραμικρό». Και συνέχισε: «Πως ξαφνικά για το διάστημα 2008-2013 δημιούργησε αυτή τη δράση ώστε να του πείτε ότι αποφάσισε να γίνει διευθυντής. Θεωρώ ότι είναι δεδομένο ότι πρέπει να έχει το ελάχιστο και ανεξαρτήτως του νομικού πλαισίου θα διαλύσετε ο κάθε υπόνοια οποιοδήποτε τρίτου εντός εκτός μεγάρων, δημοσιογράφων, συναδέλφων ότι η προσέγγιση του δικαστηρίου Σας είχε να κάνει με κάτι άλλο πέρα από την απόδοση Δικαιοσύνης».

Μεταξύ άλλων, η υπεράσπιση του Ηλ. Κασιδιάρη αναρωτήθηκε: «Γιατί είναι διευθυντής; Επειδή ήταν εκπρόσωπος Τύπου; Επειδή έκανε χειρονομίες επειδή είχε λόγο; Τί πρέπει να σταθμιστεί για τα αίτια που τον ώθησαν να διευθύνει σε εγκληματική οργάνωση; Αυτό εκλιπαρώ μία εβδομάδα, το σπέρμα της αιτιολογίας σας. Το ποινικό μας σύστημα έχασε με αυτό που έγινε. Δυστυχώς. Ζητώ το ελάχιστο».

Χρυσή Αυγή ,, Δικαστήριο, Ποινές, Συνήγοροι