Η Ημέρα της Υποκρισίας

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Έλληνες για την Πατρίδα

Στην απέναντι προς ανατολάς όχθη, οι τουρκόσποροι συνεχίζουν να προκαλούν απροκάλυπτα αφού έχουν εξασφαλίσει όπως νομίζουν την ανοχή της Γερμανίας και της υπ’ αυτήν ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Εκτός από την ενεργή τους βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν, τις δοκιμές και την ενεργοποίηση των S-400, ετοιμάζονται τώρα για τις συνομιλίες μαζί μας. Στο πλαίσιο λοιπόν της προετοιμασίας αυτής, εξέδωσαν πάλι NAVTEX για έρευνες μέσα στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, αφού εμάς στην παρούσα φάση, όπως έχουμε επίσημα δηλώσει δεν μας αφορά το θέμα. Επιπρόσθετα στην μαρτυρική μας αδελφή Κύπρο, από την περασμένη Πέμπτη άνοιξαν στους Τουρκοκύπριους και τους τούρκους εποικιστές,  την παραλία των Βαρωσίων και μελλοντικά ολόκληρης της πόλης της Αμμοχώστου.

Κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, ο τουρκικός στρατός περιέφραξε την περιοχή και απαγόρεψε την είσοδο σε όλους, εκτός των στρατιωτών του και του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1984, η διαχείριση των Βαρωσίων παραχωρήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη με σκοπό να γίνει επανεγκατάσταση των κατοίκων τους και μόνο, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί. Η πρόσφατη ενέργεια των τούρκων αποτελεί κατάφωρη και θρασεία ενέργεια έναντι του ΟΗΕ, δηλαδή ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η Κύπρος κάνει άμεση προσφυγή στην ΕΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση της Ελλάδας τι θα κάνει? Μήπως δεν την ενδιαφέρει και αυτή η ενέργεια των Τούρκων; Μήπως θα διακόψει τις συνομιλίες που πρόκειται να αρχίσουν; Μήπως ως εγγυήτρια δύναμη θα φέρει το θέμα στον ΟΗΕ; Πιθανότατα τίποτε από αυτά. Σίγουρα θα διαμαρτυρηθεί για μία ακόμη φορά έντονα και στη συνέχεια θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για να συμφωνήσει στο τι θα δώσουμε στους τούρκους.

 Όσον αφορά στους λαθρομετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζεται νόμος που θα τους δίνει την Ελληνική Ιθαγένεια (ιθύς+γένος, ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι) και όχι υπηκοότητα, εάν δεν βασίζονται πλέον στα επιδόματα του κράτους και έχουν αναπτύξει δική τους οικονομική δραστηριότητα (πχ κουρείο ή σουπερμάρκετ ή σουβλατζίδικο  κ.α.) και έχουν ετήσιο εισόδημα λόγω κορωνοιού μικρότερο από το ποσό των αποδοχών ανειδίκευτου εργάτη  (7700 Ε).

 Και βέβαια, όποιος τολμήσει να εμποδίσει την άμαχη εισβολή των λάθρο στη χώρα μας, όποιος τολμήσει να υπερασπιστεί το σπίτι του από τις επιδρομές τους, κινδυνεύει και αυτός με φυλάκιση όπως τιμωρήθηκε (φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή) ο κτηνοτρόφος στις Φέρες του Έβρου. Πρέπει πλέον να προσέχουμε γιατί αν αγριοκοιτάξουμε κάποιον λάθρο τότε αυτός είναι δασκαλεμένος από τις γκρίζες ΜΚΟ να μας κάνει μήνυση τουλάχιστον για ρατσισμό. Άραγε αν προσπαθούσε να μπει  κάποιος Έλληνας στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν ή στη Μαυριτανία για παράδειγμα θα επιβίωνε εκεί για περισσότερο από μία ημέρα;  Αν έκανε σε ένα κεντρικό δρόμο το σταυρό του, θα ζούσε μετά από δέκα λεπτά;

 Το κύριο θέμα της εβδομάδας που πέρασε ήταν η «Δίκη της Χρυσής Αυγής». Η δίκη που μεγάλο «δημοκρατικό» πλήθος αλλά  και πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα έξω από το δικαστήριο για να υποστηρίξει τους δικαστές, χωρίς να πάρει κανένα μέτρο για τον ιό. Ή μήπως φορούσαν όλοι μάσκες και τηρούσαν αποστάσεις; Αν είναι έτσι, να φορέσουμε όλοι μάσκες, να κρατήσουμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να γίνει κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μακάρι, Είθε και Εγένετο.

Η δίκη που εμφάνισε καθαρά πολιτική χροιά (λόγω του ότι πολλοί κατηγορούμενοι ήταν πρώην βουλευτές, μην νομίζετε κάτι άλλο όπως εμπλοκή των πολιτικών, όχι βέβαια). Από τις δηλώσεις δικηγόρων, πολιτικών και προσωπικοτήτων, συγκρατώ τα ακόλουθα:

Αλέξης Κούγιας (δικηγόρος): «..καταργείται το τεκμήριο αθωότητας, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα…Οι σημερινές θριαμβολογίες για την καταδίκη …… στο τέλος θα καταργήσουν τόσο την ανεξαρτησία των δικαστών, που θα γίνουν υποχείρια των πολιτικών, όσο και την ίδια την δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να παραμένει ανεξάρτητη, ως το απόλυτο θεμέλιο της δημοκρατίας».

Γεώργιος Καρατζαφέρης (πολιτικός): «Από πότε είναι νίκη της Δημοκρατίας η κατάργηση της διάκρισης των Εξουσιών;».

Βασίλης Τσιάρτας (παλαίμαχος της ΑΕΚ): «Η σημερινή εύκολα χαρακτηρίζεται και ημέρα της υποκρισίας». «Ουδέποτε είχα, έχω ή θα έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Η ανάρτηση αφορά τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Για να τελειώνουμε με τις ταμπέλες». Ταμπέλες που πολύ εύκολα μπαίνουν, πολύ συχνά για να παραπλανήσουν.

 Φυσικά δεν σχολιάζω ούτε κρίνω την δικαστική απόφαση, απλώς την δέχομαι. Επίσης καταλαβαίνω ότι σε περίπτωση αθώωσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα  έπρεπε να τους επιστραφεί ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, συνολικά της τάξης των εκατομμυρίων Ευρώ. Και βέβαια κατακρίνω και είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε τρομοκρατική επίθεση, κάθε αποτρόπαια δολοφονική πράξη, όπως του Παύλου Φύσσα, όπως του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπως της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της εγγύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου της MARFIN, που όποτε περνάω από τη Σταδίου και βλέπω ψηλά το ερειπωμένο μπαλκονάκι από όπου καλούσε για βοήθεια, πάντοτε σφίγγεται η καρδιά μου.

 Σε αναμονή της απόφασης του εφετείου για τη «Δίκη της Χρυσής Αυγής», οι «Έλληνες για την Πατρίδα» περιμένουμε την απόφαση για τον ιδρυτή του κόμματος, τον Ηλία Κασιδιάρη. Πέρα από την όποια απόφαση ποινής, οι «Έλληνες για την Πατρίδα» συνεχίζουμε τον αγώνα μας πάνω στο όραμα του ιδρυτή του κόμματος και με την καθοδήγησή του, με το δυναμισμό μας, τους αγώνες μας και την υποστήριξη των πολιτών που νοιάζονται για το μέλλον της Ελλάδας, της Ελλάδας που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, θα καταφέρουμε να μπούμε στη Βουλή και να ακουστεί μέσα σε αυτήν ένας λόγος χωρίς ταμπέλες, συμφέροντα και υποκρισία, ένας πραγματικά πατριωτικός Ελληνικός λόγος.