Ειρήνη Μαρούπα: "Γιατί ασκήθηκε τέτοια πίεση από τα κόμματα πριν την έκδοση της απόφασης;"

0
0
0
s2smodern

Έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Ειρήνη Μαρούπα:

 

Πράγματι μια ιστορική απόφαση. Καταδικάστηκαν η ηγεσία και μέλη ενός κόμματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Παρατηρώ ότι για τα ποινικά αδικήματα που δεν ενείχαν δράση (ανθρωποκτονία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, επίθεση) σ αυτους που καταδικάστηκαν δεν υπάρχει κανένας βουλευτής ή κομματικός τουλάχιστον, γνωστός της χα.
Αξιόλογη θα ειναι η σύνδεση στο σκεπτικό της απόφασης όπως και το ότι δεν βρήκε σύνδεση στην πρόταση της η εισαγγελέας, των 3 αυτουργικών ποινικών αδικημάτων, μιας ανθρωποκτονίας και δυο επιθέσεων με τους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση .
Ερωτήματα:
1. 5,5 χρονια για 4 υποθεσεις; Αστεία πράγματα για οσους έχουμε σχέση με ποινικά δικαστήρια. Η υπόθεση αυτή έπρεπε να έχει τελειώσει το πολύ πολύ σε 1 χρόνο. (Θυμηθείτε την 17 ν που ήταν η πιο πολυπρόσωπη δικη κατά την διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν δεκάδες αδικήματα).
2. Επιτρέπεται 5 μέρες πριν την δημοσίευση της δικαστικής αποφασης να γίνονται ανακοινώσεις από κόμματα και αρχηγούς προκαταλαμβανοντας την;
Επιτρέπεται να βρίσκονται κόμματα και δήθεν αρχηγοί έξω από την δικαστική αίθουσα όπου αναμένεται η απόφαση;
Τι είδους πίεση είναι αυτή από την εκτελεστική και νομοθετική στην δικαστική εξουσία;
Και πως γίνεται ανεκτή από τις ενωσεις των δικαστών;
Οι συντονισμένες ανακοινώσεις των αρχηγών των κομμάτων την 1/10 απέδειξαν, ότι γνώριζαν την απόφαση από πριν τα κόμματα και προετοίμαζαν την κοινή γνώμη μετά την ... «εσφαλμένη» κατ αυτούς πρόταση της εισαγγελέως.
3. Άλλα κόμματα εγκληματικές οργανώσεις, αυτούς που διέλυσαν συντονισμένα και σκόπιμα οικονομικά το ελληνικό Κράτος, αυτούς που έπαιρναν μίζες και σε αντάλλαγμα χάρισαν τη κυριαρχία του κράτους μας και εδάφη του (ιμια, Κύπρο, Θράκη, Μακεδονία και τώρα Αιγαίο) δεν βρήκαν οι εισαγγελείς και οι δικαστές;
Ή η διαπλοκή τους εμποδίζει εκεί να παράξουν ιστορικές αποφάσεις;

Χρυσή Αυγή ,, Απόφαση, Μαρούπα