Αρχιεπίσκοπος Βιγκανό: Δυστοπική δικτατορία αν νικήσει ο Μπάιντεν

0
0
0
s2smodern

Ειδικού συνεργάτη μας από τις ΗΠΑ

Με αυτό τον τίτλο και υπότιτλο «Αποκαλυπτική προειδοποίηση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων αν ο Τραμπ ηττηθεί», η μαχητική χριστιανική ιστοσελίδα Christian Militant προειδοποιεί, δια των λόγων του πασίγνωστου ρωμαιοκαθολικού πρώην Αρχιεπισκόπου της Ουάσιγκτον, Κάρλο Μαρία Βιγκανό (στη φωτογραφία), για το τι θα συμβεί αν κάτι δεν πάει καλά στην κάλπη των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020 και εκλεγεί ο εκπρόσωπος του «βαθέως κράτους», Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποιεί την ελληνική λέξη καθήκον (kathèkon, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται), λέγοντας πως «αν ο Τραμπ χάσει, το τελικό καθήκον θα αποτύχει και θα απελευθερωθεί μια Νέα Παγκόσμια Τάξη». Και προειδοποιεί ο πρώην παπικός απεσταλμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες (τον είχε διορίσει στο πόστο αυτό ο  Πάπας Βενέδικτος τον Αύγουστο του 2011), ότι αυτή η δυστοπική δικτατορία που τότε θα σχηματιστεί, θα έχει ως σύμμαχό της τον Τζο Μπάιντεν, ενώ θα έχει ήδη κερδίσει τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑΣ

Ο λόγος για τον αριστερό Πάπα Φραγκίσκο (ο 266ος Ποντίφικας κατάγεται από την Αργεντινή), για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ο οποίος είναι θιασώτης της «Θεολογίας της Απελευθέρωσης», ενός διεθνούς διαδογματικού κινήματος, το οποίο ξεπετάχθηκε στη Λατινική Αμερική στη διάρκεια των δεκαετιών του ’60 και του ’70 με φορείς αριστερούς ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς και προσπαθεί ακόμα και σήμερα να συνδυάσει τον χριστιανισμό με τον μαρξισμό. Μη θεωρείτε διόλου τυχαίο ότι ο Πάπας αυτός αρνήθηκε τις προάλλες να δει στο Βατικανό τον φίλο της Ελλάδος, Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικλ Πομπέο και τον έκανε «πάσα» στον ΥΠΕΞ του, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν αλλά και στον αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις, Αρχιεπίσκοπο Πολ Γκάλαχερ. Υπόψη ότι ο Λευκός Οίκος δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τις «γλύκες» μεταξύ του Βατικανού και του Πεκίνου και έχει εκφράσει ανοικτά τη δυσφορία του. Αλλά, με αριστερό Πάπα, αυτά ήταν αναμενόμενα, παρά τις διώξεις και τα δεινά γενικότερα που υφίστανται οι χριστιανοί στην κομμουνιστική χώρα.

Η ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκανό, ο οποίος ζει πλέον απομονωμένος και φυλασσόμενος καθώς η ζωή του κινδυνεύει, δεν μασάει τα λόγια του. Σφοδρός πλέον επικριτής του Πάπα Φραγκίσκου, αναφέρεται μάλιστα στον Απόστολο Παύλο και στην Προς Θεσσαλονικείς επιστολή του: «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται· καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·» (Θεσ. Β' 2,7-8). Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό «Inside Over», τονίζει για το τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν: «Θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια οργουελική δικτατορία του ‘βαθέως κράτους και της ‘βαθιάς Εκκλησίας’, στην οποία τα δικαιώματα που σήμερα θεωρούμε θεμελιώδη και αναφαίρετα θα ποδοπατούνται. Τα συστημικά ΜΜΕ θα είναι συνένοχα». Και προσθέτει, όσον αφορά στην καθολική Εκκλησία: «Ένα μικρό υπόλοιπο που αποτελείται από ένθερμους καθολικούς θα παραμείνει, όπως η Μητέρα του Θεού, ο Άγιος Ιωάννης και η Μαγδαληνή παρέμειναν στη βάση του Σταυρού». Και λέει επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκανό πως σε αυτόν τον πόλεμο, ο Σατανάς απελευθερώνεται από τις αλυσίδες του και οι πύλες της Κολάσεως θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να επιβληθούν στην Εκκλησία. Και προσθέτει: «Τώρα, απαλλαγμένος από την επίσημη θέση μου, η έμπνευση που μου έδωσε ο Πάπας Βενέδικτος μου επιτρέπει να απευθυνθώ στον Πρόεδρο Τραμπ με απόλυτη ελευθερία, επισημαίνοντας τον ρόλο του στο εθνικό και διεθνές πλαίσιο και το πόσο αποφασιστική είναι η αποστολή του στην καθοριστική αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες».

ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ

Όσο για τον Μπάιντεν, ο Βιγκανό τον αποκαλεί «ανδρείκελο», τονίζοντας ότι «χειραγωγείται από την ελίτ, ένα ανδρείκελο στα χέρια ανθρώπων διψασμένων για εξουσία και αποφασισμένων και κάνουν τα πάντα για να την επεκτείνουν», ενώ τον κατηγορεί ότι «κρύβεται πίσω από έναν χαρακτήρα εντελώς ανεπαρκή για το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και ελέω των υποβαθμισμένων συνθηκών της ψυχικής του υγείας». Και λέει πως ο Τζο Μπάιντεν και «η πανθρησκεία που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και από τον τεκτονισμό βρίσκουν ενεργούς συνεργάτες στο πρόσωπο των ηγετών της Καθολικής Εκκλησίας που σφετερίζονται την εξουσία της και νοθεύουν το Διοικητήριό της… Ο οικουμενισμός, ο Μαλθουσιανός περιβαλλοντισμός, ο πανσεξουαλισμός, η μετανάστευση, είναι τα νέα δόγματα αυτής της καθολικής θρησκείας, της οποίας οι λειτουργοί προετοιμάζουν την έλευση του Αντίχριστου πριν από την τελευταία δίωξη και την οριστική νίκη του Κυρίου μας».

Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΕΝΝΗΤΗ ΖΩΗ

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκανό κατσαδιάζει τον Πάπα λέγοντας πως «κατηγορεί τον Τραμπ ότι δεν είναι χριστιανός απλώς και μόνο επειδή θέλει να προστατεύσει τα σύνορα του έθνους», ενώ την ίδια ώρα από το Βατικανό «ευνοείται η εμπορία ανθρώπων» (σ.σ. λαθρομετανάστευση), ενώ αποσιωπάται «η δίωξη χριστιανών στην Κίνα και αλλού, ή οι χιλιάδες βεβηλώσεις εκκλησιών που γίνονται σε όλο τον κόσμο εδώ και μήνες». Και λέει πως αντίθετα με τον Μπάιντεν, ο Τραμπ «υπερασπίστηκε τη ζωή του αγέννητου παιδιού, περικόπτοντας κεφάλαια από την Planned Parenthood και, πιο πρόσφατα, εξέδωσε εκτελεστική εντολή που απαιτεί άμεση φροντίδα για τα νεογέννητα που δεν σκοτώθηκαν από την άμβλωση» και πως «ο Τραμπ καταπολεμά την παιδεραστία».

Τέλος, επισημαίνει πως «ο Τραμπ δεν άνοιξε νέα πολεμικά μέτωπα και μείωσε δραστικά τα υπάρχοντα υπογράφοντας ειρηνευτικές συμφωνίες» και εκφράζει την αισιοδοξία του λέγοντας πως «οι μοίρες του κόσμου δεν είναι στα χέρια του ανθρώπου» και ότι «ο Κύριος έχει υποσχεθεί να μην εγκαταλείψει την Εκκλησία Του», επικαλούμενος το Κατά Ματθαίον (28,20): «διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν».

Εκλογές, ΗΠΑ, Βιγκανό