Η Δίκη της Χρυσής Αυγής και οι Εθνικιστές

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Εθνικού Μετώπου

Αύριο έχει αναγγελθεί ότι θα εκφωνηθεί η δικαστική απόφαση για την πολύκροτη δίκη εναντίον του κόμματος και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Για την ίδια ημέρα έχουν ανακοινωθεί μία σειρά από συγκεντρώσεις αριστερών κομμάτων και φορέων που απαιτούν την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση αποφασίζει ότι για επιδημιολογικούς λόγους δεν θα γίνουν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου (όπως δεν έγιναν και για την 25η Μαρτίου), καμία απόφαση για την απαγόρευση των αριστερών συγκεντρώσεων δεν έχει παρθεί. Συγκεντρώσεις που από την σωρεία των συμμετεχόντων, την πανελλαδική κινητοποίηση και την προώθηση, την οποία έχουν από τα Μ.Μ.Ε., δείχνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά μάλλον φαίνεται ότι ο κορωνοϊός δεν αγγίζει τους αριστερούς και αντιφασίστες ή μάλλον εξατμίζεται από το δίκαιο των αιτημάτων τους. Αυτή η προσπάθεια κατάφωρης προσπάθειας επηρεασμού της Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν απαγορεύεται από την "δεξιά" κυβέρνηση, αλλά προωθείται από δηλώσεις στελεχών της. Το ίδιο υποκριτικά, διάφοροι φημιζόμενοι δημοσιογράφοι, υπάλληλοι των καναλαρχών, θυμούνται τα νιάτα τους στην ΚΝΕ και πριν πάνε για τον καφέ τους στην πλατεία Κολωνακίου , ωρύονται για την καταδίκη των «ναζιστών». Όταν όμως τα αφεντικά τους οδηγούνται στα δικαστήρια τότε... σιωπή.

Το Εθνικό Μέτωπο με την δράση και τον λόγο του έχει ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Όταν την εποχή της κοινοβουλευτικής της παντοδυναμίας της διάφοροι "πατριώτες", οι οποίοι σήμερα την κατηγορούν εκλιπαρούσαν για μία θέση στα ψηφοδέλτιά της, εμείς στεκόμασταν πολιτικά απέναντί της. Και αυτό, γιατί δυστυχώς, προβλέψαμε την πολιτική και ιδεολογική υποεκπροσώπηση του Εθνικισμού από αυτήν, γιατί διαφωνούσαμε με τις πολιτικές και ακτιβιστικές πρακτικές της. Όσο αφορά την δίκη εναντίον της, από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την πολιτική σκοπιμότητα που βρισκόταν πίσω από αυτήν. Το πράξαμε αυτό, όχι για να εισπράξουμε κάποιο ευχαριστώ (το οποίο ούτως ή άλλως δεν το πήραμε), αλλά γιατί ήταν η αλήθεια. Καταγγείλαμε επίσης την γενικότερη προσπάθεια ποινικοποίησης του Εθνικιστικού αγώνα από το "δημοκρατικό τόξο". Κάτι το οποίο η ίδια η ΧΑ με την παρουσία των στελεχών της, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δίκης, έκανε ότι μπορούσε για να το δικαιολογήσει. Αύριο, λοιπόν, ανήμερα της απόφασης της πολυδιασπασμένης πλέον, πολιτικά, Χρυσής Αυγής εμείς δεν επιχαίρουμε για μία ενδεχόμενη καταδίκη ανθρώπων της ή και της ίδιας ως "εγκληματική οργάνωση".

Καταγγέλλουμε την λογική της αριστεράς, η οποία μιλά αυτή για βία και την υποκρισία των κρατούντων. Επίσης, σε αυτούς τους τελευταίους εγγυόμαστε ότι ο Εθνικισμός δεν ποινικοποιείται και δεν εκφοβίζεται. Το Εθνικό Μέτωπο και οι αγωνιστές των ιδεών για εθνική κυριαρχία και κοινωνική δικαιοδύνη θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ακόμη πιο δυνατά, ακόμη και πιο αποφασιστικά για την πατρίδα και την κοινωνία!

Χρυσή Αυγή ,, Απόφαση, Εθνικιστές