Επιστρατεύονται όσοι Αρμένιοι υπηρέτησαν τον τελευταίο χρόνο

0
0
0
s2smodern

Συνεχίζεται η γενική επιστράτευση στην Αρμενία, με τον πρωθυπουργό της χώρας να καλεί στα όπλα όσους υπηρέτησαν τον τελευταίο χρόνο. Ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, ανακοίνωσε γενική επιστράτευση, καλώντας στο αρμενικό στράτευμα όλους εκείνους που ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους θητεία εδώ και έναν χρόνο. «Δεν είναι απλά ένας πόλεμος. Είναι μία μάχη για τις ζωές μας», ανέφερε ζωντανά από τον λογαριασμό του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

Tην ίδια ώρα, δεν πάνε τα πράγματα για τους Σύρους φιλότουρκους τζιχαντιστές όπως τα περίμεναν στην μάχη με τους Αρμενίους. Συνολικά, σύμφωνα με τις αρμενικές αρχές 72 Σύριοι τζιχαντιστές έχουν χάσει την ζωή τους, σε μάχες κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι Σύριοι πληρώνονται από την Τουρκία από 1.500 έως 2.000 δολάρια το μήνα για να πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες περί των 4.000 τζιχαντιστών σχεδιάζεται να σταλούν στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν. Οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, εξαιτίας της στήριξης που παρέχουν οι Τούρκοι στους τζιχαντιστές στην Συρία, την Λιβύη και τώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, περνάνε σοβαρή κρίση, όμως η Ρωσία, για δικούς της λογους, έχει αποφασίσει να μην… κόψει το τεντωμένο σχοινί ακόμα.

Αγωνιστές, Αρμενία, Επιστράτευση