Οι Τούρκοι στέλνουν τo Oruc Reis στην Κρήτη!

0
0
0
s2smodern

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα η επόμενη αποστολή του Oruc Reis, το οποίο προετοιμάζεται στην Αττάλεια, θα είναι στην Κρήτη, όπου βρίσκονται, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. (σ.σ. χάδι στην τουρκική προκλητικότητα) αναθάρρησαν την Τουρκία η οποία θα κλιμακώσει σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τις προκλητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Η πρωτοκόλληση του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου στον ΟΗΕ (σ.σ. μία τελείως τυπική διαδικασία) έχει δώσει… φτερά στους Τούρκους οι οποίοι ονειρεύονται γεωτρύπανα ανοιχτά της Κρήτης. Δεν είναι βέβαια τόσο απλά τα πράγματα στην Κρήτη αναφορικά με πιθανές έρευνες του Oruc Reis, αφού εκεί βρίσκεται η αμερικανική βάση της Σούδας μία βάση που σύμφωνα με την Ελλάδα θα αναβαθμιστεί και σε ελληνική βάση. Όπως αναφέρει το turkiyegazetesi.com.tr η τουρκική εταιρεία πετρέλαιο έχει υποβάλει αίτηση για άδεια εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη.

Εκτιμάται ότι οι σεισμικές έρευνες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα τουρκικά πλοία θα πραγματοποιήσουν έρευνα στην Κρήτη και στα περίχωρά της, «η οποία εμφανίζεται ως η περιοχή με τα περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου», λένε οι Τούρκοι. «Το πλοίο Oruç Reis, που πήρε το όνομά του από το Τούρκο ναύαρχο ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην καθιέρωση της οθωμανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Αφρική, αναμένεται να πάει πρώτο στην περιοχή», σημειώνουν.

Προκλήσεις, Τούρκοι, Κρήτη