Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σε στικάκι USB

0
0
0
s2smodern

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών βρέθηκε σε στικάκι USB που ήταν στο σπίτι του 42χρονου που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι και στην οποία εντοπίστηκαν ακόμα εκρηκτικά και όπλα.

Η ανάλυση των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έδειξε πως πρόκειται για προκήρυξη για το χτύπημα στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η οποία έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Όπως προέκυψε, από την ανάλυση των στοιχείων από το εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, το συγκεκριμένο κείμενο είχε αποθηκευτεί στο στικάκι USB πολύ πριν από την ανάρτησή του σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε τότε την ευθύνη για την επίθεση. Το έγγραφο ήταν σε μορφή «PDF» κι είχε δημιουργηθεί στις 05/01/2016 και ώρα 21:32, τοπική ώρα Ελλάδας. Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο έγινε στις 06/01/2016 και ώρα 00:46, τοπική ώρα Ελλάδας.

Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. Με βάση τα παραπάνω, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο αρχείο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, οπότε θα μπορούσε έπειτα να την «κατεβάσει» όποιος το επιθυμούσε.

Αριστερά, Συλλήψεις, Τρομοκράτες, Προκήρυξη, Κουκάκι