Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι έξω από το Charlie Hebdo

0
0
0
s2smodern

Επίθεση με μαχαίρι, που άφησε πίσω της τέσσερις τραυματίες,έγιε κοντά στα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Σύμφωνα με το Associated Press, ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, κοντά στην πλατεία Βαστίλης.

Αρχικά, η αστυνομία είχε κάνει λόγο για δύο δράστες, ωστόσο πλέον πιστεύεται ότι ο συλληφθείς έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση». Προς το παρόν δεν διευκρινίζεται ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη, ούτε αν η επίθεση συνδέεται με το περιοδικό, το οποίο μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του 2015, μετακόμισε σε άλλα γραφεία. Η επίθεση έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των φονικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας τον Ιανουάριο του 2015 στο Παρίσι. Ένας από τους τραυματίες, είναι υπάλληλος της εταιρείας παραγωγής Première Lines.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι δράστες είναι δύο, ο ένας έχει συλληφθεί και ο άλλος αναζητείται από την Αστυνομία. Παράλληλα, τα σχολεία της περιοχής κλείνουν εσπευσμένα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν απειλές εναντίον στελεχών του περιοδικού για την αναδημοσίευση των επίμαχων σκίτσων που παρουσίαζαν τον Μωάμεθ με αφορμή τη δίκη για την επίθεση του 2015.

Επίθεση, Μαχαίρι, Γαλλία, Τραυματίες, Ισλάμ