Αυστρία: Δεν μπορεί να αναλάβει άλλους παράνομους μετανάστες

0
0
0
s2smodern

Η Άνγκελα Μέρκελ έθεσε θέμα υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Μόρια, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ, αλλά ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε πως η Αυστρία δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει.

Ο Αυστριακός καγκελάριος διεμήνυσε στη Γερμανίδα ομόλογό του ότι «η Βιέννη λαμβάνει κυρίαρχες αποφάσεις», επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αντικρούσει την κριτική που του είχε ασκήσει νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ για την  αρνητική στάση του στο θέμα της υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας.

 

«Δεν θα ακολουθήσουμε εδώ το γερμανικό δρόμο και υποθέτω, επίσης, ότι πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο, να αναλάβουν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών από την Ελλάδα. Εμείς εδώ στην Αυστρία έχουμε υποδεχθεί έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό τα τελευταία χρόνια», δήλωσε κατηγορηματικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αυστρία είναι η τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πλήττεται περισσότερο από μεταναστευτικές ροές, ενώ μετά τη Σουηδία είναι η δεύτερη χώρα της ΕΕ που έχει υποδεχθεί τα περισσότερα παιδιά, όπως υποστήριξε συνολικά 3.700. «Είναι σημαντικό να ενσωματώνονται εκείνοι που ήδη βρίσκονται εδώ, αντί να γίνεται συνεχώς υποδοχή νέων», κατέληξε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Λαθρομετανάστες, Στόπ, Αυστρία, Κουρτς