Μεγάλη φωτιά σε Καλύβια και Κερατέα, εκκενώθηκαν οικισμοί

0
0
0
s2smodern

Να εκκενώσουν οικισμούς του δήμου Σαρωνικού όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά καλεί τους κατοίκους με δύο μηνύματα μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας. Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας. Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Νωρίτερα την εκκένωση τριών οικισμών αλλά και ενός οικοτροφείου με 30 παιδιά προχώρησε η Πυροσβεστική εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Φέριζα της Κερατέας. Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Φέριζα της Κερατέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα σπίτια κάτι που έχει σαν συνέπεια να έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για τον αντιμετωπισμό της πυρκαγιάς, καθώς οι ανεμοι ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Μέχρι στιγμής έχει εκκνωθεί ο οικισμός Φέριζα, ενώ εκκενώνεται και ο οικισμός Όλυμπος, αλλά και η Μόγριζα, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λουκά έχει δοθεί εντολής να εκκενωθούν ακόμα οι οικισμοί Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά.

Φωτιά, Εκκένωση, Καλύβια, Κερατέα