Ερώτηση Γιάννη Λαγού για τους ασθενείς με θαλασσαιμία και τις σοβαρές ελλείψεις αίματος

0
0
0
s2smodern

Ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Γιάννης Λαγός για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς με θαλασσαιμία στα δημόσια νοσοκομεία. Η ερώτηση αυτή έρχεται προς επίρρωσιν επιστολής που εστάλη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ακολουθεί η ερώτηση προς την Κομισιόν και η σχετική επιστολή: 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΚΩΝ.

Από τις αρχές Αυγούστου, οι θαλασσαιμικοί ασθενείς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», δεν μεταγγίζονται σύμφωνα με τα θεραπευτικά τους πρωτόκολλα, αντίθετα λαμβάνουν μειωμένες ποσότητες αίματος, τις οποίες μάλιστα υποχρεούνται εκβιαστικά, να τις προσκομίσουν οι ίδιοι στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου, διαδικασία που εκτός από ανήθικη και αηθής, παραβιάζει και τον Κανονισμό GDPR.

Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο, που εγκυμονεί πλέον κινδύνους για τη ζωή των ασθενών, το Υπουργείο Υγείας αδρανεί και κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ασθενών. Επιπλέον, με την πρακτική των υπομεταγγίσεων, οι θαλασσαιμικοί αναγκάζονται να προσέρχονται στο νοσοκομείο 8-10 ημέρες το μήνα (διασταύρωση και μετάγγιση), αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να εκτεθούν στον COVID-19.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 

Δεδομένου της ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα, σε ποιές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των θαλασσαιμικών της Ελλάδος;

Ευρωβουλευτής, Ερώτηση, Λαγός, Αίμα, Ελλείψεις, Θαλασσαιμία