Εντείνει τις προκλήσεις στον Έβρο η Τουρκία, οι Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή

0
0
0
s2smodern
Όπως φαίνεται η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει της προκλήσεις απέναντι στην χώρα μας σε όλα τα μέτωπα και είναι έτοιμη να επαναλάβει το εγχείρημα του περασμένου Μαρτίου με την παρότρυνση και βοήθεια προς τις ορδές των «μεταναστών» για να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο. Εδώ και 15 ημέρες έχει σημειωθεί αύξηση κατά 20% περίπου στις «μεταναστευτικές» ροές και οι Τούρκοι δουλέμποροι επιχειρούν να περάσουν «μετανάστες» μέσω περασμάτων του ποταμού και έπειτα μέσω των μεγάλων οδικών δικτύων να τους οδηγήσουν στην Θεσσαλονίκη. Πολλοί εξ αυτών, των «μεταναστών», δικαιολογούνται ως αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν και ζητούν πολιτικό άσυλο.
Ο Στρατός, η Αστυνομία και οι Συνοριοφύλακες προβαίνουν καθημερινά στην αποτροπή έως και 400 ατόμων που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίζουν και οχυρώνουν τον Έβρο ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Υπάρχει προμήθεια 3 μεγάλων μεγαφώνων τα οποία μεταδίδουν μηνύματα αποτροπής σε διάφορες γλώσσες και μεταδίδουν ήχους υψηλής συχνότητας, οι οποίοι είναι ανυπόφοροι για τους εισβολείς. Έγινε προμήθεια 15 θερμικών καμερών για την παρακολούθηση των «μεταναστευτικών» ροών τις νυκτερινές ώρες και 4 drones για εναέρια παρακολούθηση. Επίσης οι Δυνάμεις μας στον Έβρο ενισχύθηκαν με 10 θωρακισμένα τζιπ και με 5 φουσκωτές βάρκες για περιπολίες. Υπάρχει και η σκέψη για την προμήθεια «γουρούνων», τετράτροχων δηλαδή μοτοσυκλετών, καθώς και δίτροχων που και αυτές θα συμμετέχουν στις περιπολίες. Εκτός από τον υλικό εξοπλισμό ο Έβρος ενισχύεται και σε προσωπικό με 1.000 επιπλέον Αστυνομικούς, με 150 φύλακες από την Frontex, με 150 άτομα από το σχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ» και με 400 επιπλέον Συνοριοφύλακες από την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Βάρος, επίσης, θα δοθεί και στην κατασκευή επέκτασης του φράχτη.

 

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων κύριος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς είναι αισιόδοξος πως η κατάσταση στον Έβρο θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία και διαβεβαιώνει πως οι νέοι Συνοριοφύλακες έχουν όρεξη για δουλειά, αλλά ανησυχεί για την προστασία των συναδέλφων του από τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας όμως ότι μέχρι σήμερα τα κρούσματα είναι μόνον 3. Αυτός είναι «ο διάλογος» και «η συνεννόηση» που επιδιώκει η Τουρκία.


Προκλήσεις, Επιφυλακή, Τούρκοι, Έβρος