Μια απάντηση στην Σακελλαροπούλου για την αφαίρεση της Ελληνικής Σημαίας

0
0
0
s2smodern

Ως Έλληνες, όταν βιώνουμε το ύψιστο τελετουργικό της έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας, βιώνουμε κάτι ιερό για τη ζωή μας ως Έθνος. Η ελληνική σημαία αντιπροσωπεύει αυτό που ξεπερνά τα εφήμερα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Κάτι τόσο εξαιρετικό που ξεπερνά το θάνατο και γίνεται αιώνιο. Αυτή η υπερβατική διαδικασία είναι συχνά θρησκευτική.

Οι Έλληνες που νίκησαν τον θάνατο υψώνοντας την σημαία μας, θεωρούνται μάρτυρες. Αυτή η δύναμη της υπέρβασης η δύναμη των Ηρώων και της πίστης τους στην Πατρίδα, έχει διαμορφώσει τον Εθνικισμό των Ελλήνων. Η ελληνική σημαία αποτελεί βασικό σύμβολο σε αυτή την υπερβατική διαδικασία και έχει δώσει πλούσιο νόημα στον ελληνικό πολιτισμό κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ο σταυρός που εμφανίζεται στην ελληνική σημαία είναι το σύμβολο της Ορθόδοξης πίστης μας και αντιπροσωπεύει τη σταύρωση. Τιμούμε την εθνική μας σημαία επειδή τιμούμε τον Χριστό. Ο Χριστός, και η αγωνία του στο σταυρό συμβολίζει την αναπαράσταση του ανθρώπινου πόνου που μπορεί επίσης να υπερβεί ο Ήρωας μέσω της θυσίας του. Ο Ελληνικός Ορθόδοξος σταυρός, ο κεντρικά τοποθετημένος στη σημαία του Στρατού Ξηράς, είναι ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου, του Μεγάλου Μάρτυρα και του στρατιωτικού Αγίου. Στις εικόνες που σκοτώνει ένα δράκο, αντιπροσωπεύει τον Ήρωα που κατατροπώνει τον εισβάλλοντα εχθρό.

Ο ελληνικός πολιτισμός έχει διαμορφωθεί γύρω από την ελληνική σημαία. Επιβάλλεται να δούμε τις Σημαίες του Έθνους μας και κάποιους πολύ σημαντικούς Έλληνες που απέδειξαν τη σημασία της υπέρβασης του ατομισμού σε περιόδους πολέμου, όταν ο Ήρωας δημιουργεί Ιστορία μέσω της υπέρτατης θυσίας για την Πατρίδα.

Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΗΜΑΙΑ

Σημαία, Απάντηση, Αφαίρεση, Σακελλαροπούλου