Αυτό είναι πολιτικό ήθος;

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η Βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου δήλωσε χθες το μεσημέρι την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την οποία πρώτα είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα! Όμως μετά από λίγες ώρες ανακάλεσε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώνοντάς του, πως μετάνιωσε (;;;) και θέλει να επιστρέψει στο κόμμα της, που την πήρε άγνωστη στο πολιτικό πανελλήνιο και της έδωσε Έδρα στη Βουλή των Ελλήνων! Δυστυχώς λοιπόν, αυτούς τους πολιτικούς έχουμε, γιατί τα πολιτικά κόμματα έτσι χαλαρά και ανεύθυνα, κάνουν την επιλογή των υποψηφίων τους! Αυτούς, που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδος και των Ελλήνων!

Κι αν είναι πολιτικά ανήθικο ένας Βουλευτής να ανεξαρτητοποιείται, μη παραδίδοντας την Έδρα του (δηλαδή και αχάριστος και εξουσιομανής), άλλο τόσο πολιτικά ανήθικο είναι – όπως είπα και παραπάνω – ένα κόμμα να επιλέγει επιδερμικά τους υποψηφίους του! Αλλά επειδή το φαινόμενο αυτό στο παρελθόν το έχουμε δει πολλές φορές – κυρίως σε μικρά κόμματα - μήπως πρέπει να ανατρέξουμε και στην ευθύνη των αρχηγών αυτών των κομμάτων, που θέλουν όλη την προβολή και την εξουσία για τους εαυτούς τους; Με την δημιουργία καθαρώς προσωποπαγών κομμάτων; Πού δεν δίνουν στους βουλευτές και τα στελέχη τους “χώρο να αναπνεύσουν” και να προβληθούν; Πού τρέμουν στην ιδέα να ανοίξουν το κόμμα τους στην ελληνική κοινωνία, επειδή το θεωρούν φέουδό τους; Ενδεχομένως κάποια χρονική στιγμή να πω περισσότερα επί αυτού του θέματος!

Πάντως για την ιστορία – κι ας μην έχει ιδιαίτερη αξία - να σας πω ότι η κ. Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου εκλέχτηκε στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών!!

Βουλευτής, Βελόπουλος, Ελληνική Λύση, Αλεξοπούλου