Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Αριστερά ενόψει εκδηλώσεων για Γράμμο και Βίτσι

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

 

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση στη Βούρμπιανη Κονίτσης που διοργανώνει η ΕΑΑΣ «υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί». Και αυτό συνιστά επιστροφή στην εποχή που η Πολιτεία αναγνώριζε τη θυσία των παιδιών της στη μάχη κατά του ολοκληρωτισμού, της ξενοκίνητης επιβουλής και της αρνησιπατρίας, αλλά και ένα stop στην ασύδοτη προπαγάνδα της κομμουνιστικής αριστεράς, που μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981, «ξεσάλωσε». Και ήρθε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κατάπτυστη «συμφωνία» και των Πρεσπών αλλά και η παράδοση όλου του εθνικού πλούτου στον «διεθνή παράγοντα» για να απομυθοποιήσει την ριζοσπαστική αριστερά και να κατανοήσουν οι πολίτες την αληθινή της φύση. Και φυσικά, καταρρέουν πλέον πολλά στερεότυπα που με επιμέλεια είχαν οι «ιστορικοί» της αριστεράς οικοδομήσει επί δεκαετίες.

Ο ΥΦΕΘΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Στις φετινές εκδηλώσεις για τη νίκη του εθνικού στρατού κατά των συμμοριτών που στασίασαν κατά της πατρίδας, δολοφονώντας 70.000 Έλληνες, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, «γνωρίζεται στα μέλη της Ενώσεως ότι προς το παρόν υφίστανται περιορισμοί στις εξωτερικές συναθροίσεις λόγω πανδημίας. Στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας οι  συναθροιζόμενοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 100 άτομα». Τα κόμματα της αριστεράς, μόλις γνωστοποιήθηκε η παρουσία του Αλκιβιάδη Στεφανή στην εκδήλωση στο Βίτσι, έπαθαν παράκρουση. Με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και η ΜΕΡΑ 25 επιτίθενται στην κυβέρνηση για την εκπροσώπησή της στις επετειακές εκδηλώσεις που η αριστερά χαρακτηρίζει διαχρονικά «γιορτές μίσους». Το ΚΚΕ είπε μεταξύ άλλων πως «η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα». Η ΜΕΡΑ 25 δια του εκπροσώπου της Μιχάλη Κριθαρίδη κάλεσε τη κυβέρνηση «να ζητήσει συγγνώμη εμπράκτως, αποσύροντας τον εκπρόσωπό της από αυτήν τώρα αλλά και απέχοντας από παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον».

Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η αριστερά έχει την εξωφρενική απαίτηση από την Δεξιά να μην τιμά τους νεκρούς της. Η ίδια όμως τιμά αυτούς που στο όνομα του σφυροδρέπανου στασίασαν κατά του έθνους επιδιώκοντας μάλιστα τον εδαφικό ακρωτηριασμό της πατρίδας μας (βλ. 5η Ολομέλεια ΚΚΕ). Η υποκρισία τους δεν περιγράφεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε προ ημερών για τη νεολαία του κάμπινγκ στον Γράμμο και συγκεκριμένα στο Νεστόριο Καστοριάς, για να τιμήσει τον αιμοσταγή κομμουνιστικό ΔΣΕ της ΣΝΟΦ. Το δε ΚΚΕ, διοργάνωσε «διήμερο εκδηλώσεων τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος». Το περασμένο Σάββατο, στον προαύλιο χώρο του μουσείου ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, μίλησε η Κατερίνα Μιχαλιού με θέμα «η διάσωση των παιδιών από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και η συμβολή των σοσιαλιστικών χωρών»! Χθες, πραγματοποιήθηκε «ιστορικός περίπατος στο νοσοκομείο του ΔΣΕ». Τώρα, οι κομμουνιστές προσπαθούν να παρουσιάσουν το τεράστιο έγκλημά τους με χαρακτηριστικά γενοκτονίας (όπως πολύ σωστά το χαρακτήρισε τότε η ελληνική κυβέρνηση), το παιδομάζωμα, την απαγωγή δηλαδή 28.000 παιδιών από τα εδάφη που κατείχαν και την μεταφορά τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ανελεύθερες χώρες του Σιδηρούν Παραπετάσματος, ως… «διάσωση»! Παλαιότερα μιλούσαν για… «παιδοφύλαγμα»! Όμως, ό,τι και αν πουν, η ιστορία το έχει καταγράψει: παιδομαζώματα έκαναν οι Τούρκοι και οι κομμουνιστές. Και οι δύο ήθελαν «γενίτσαρους». Το βιβλίο «Ελένη» (1983) του Νίκου Γκατζογιάννη, με την τεράστια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο, βιβλίο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, καταγράφει την ιστορία της Ελένης Γκατζογιάννη, στη Μουργκάνα της Ηπείρου, η οποία αρνήθηκε να παραδώσει τα παιδιά της στους κομμουνιστές και τα φυγάδευσε. Γι’ αυτή της την ενέργεια, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τους κομμουνιστές. Στην Αθήνα, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η ΚΝΕ προσπάθησε να αποτρέψει – ανεπιτυχώς - τους πολίτες να εισέλθουν στις αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία.

Στην «ΕΩ» έχουμε διαχρονικά απαριθμήσει τα αμέτρητα εγκλήματα του κομμουνισμού στην πατρίδα μας. Μετέχουμε στις εθνικές εκδηλώσεις και καταθέτουμε στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων. Απαριθμούμε μερικά από τα πιο γνωστά, για την ιστορία: η επίθεση στον ΕΔΕΣ, η αναιτιολόγητη σφαγή του Δημητρίου Ψαρρού και εκατοντάδων ανδρών του 5/42 Συντάγματος από τον ΕΛΑΣ, Φενεός, Μελιγαλάς, Κιλκίς, Αγιονόρι, Τατάρνα και εκατοντάδες άλλοι τόποι μαρτυρίου σε όλη την επικράτεια. Η αριστερά «εκνευρίζεται» κάθε φορά που γίνεται αναφορά στα εγκλήματα της κομμουνιστικής απανθρωπιάς και θηριωδίας και τότε, με περισσή υποκρισία, κατηγορεί τους αντιπάλους της για αναζωπύρωση των «εμφυλιοπολεμικών παθών».

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟ 1982 ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

«Εμείς είμαστε υπέρ της αληθινής λήθης και όσο γίνεται αποφεύγουμε αυτές τις συζητήσεις, αποφεύγουμε τις προκλήσεις. Δυστυχώς δεν αποφεύγονται από την άλλη όχθη, απέναντί μας», είπε στη Βουλή τον Αύγουστο του 1982 ο Ευάγγελος Αβέρωφ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «εκείνο πού ουσιαστικά αναγνωρίζει και τιμά σήμερα ή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι η Αντίσταση, είναι ή κατοχική δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος… Όχι μόνο κηρύσσει αθώο το Κ.Κ.Ε. αλλά και το δικαιώνει και το τιμά. Για εκπλήρωση ίσως μιας υποσχέσεως ή μιας πρόσφατης πολιτικής συμφωνίας. Για παραχώρηση στο Κ.Κ.Ε. ενός πιστοποιητικού καλής διαγωγής πού θα το χρησιμοποιήσει για την επέκταση της επιρροής του. Για ιδεολογικό αφοπλισμό της ελληνικής νεολαίας». Και πρόσθεσε πως «το Κ.Κ.Ε. έθεσε ζήτημα αυτονομήσεως της Μακεδονίας και της Θράκης. Δηλαδή, στα καλά καθούμενα, δημιούργησε ένα πρόβλημα εκεί πού δεν υπήρχε, και κατασκεύασε και τ’ αναγκαία προσχήματα για να προβληθούν ξένες βλέψεις εις βάρος του ελληνικού χώρου». Και αναφέρθηκε στο ίδιο του βιβλίο του Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Η Δημοκρατία στο απόσπασμα» (1974), όπου ο τότε πρωθυπουργός εξέθετε τις απόψεις του Γεωργίου Παπανδρέου για τη δύσκολη εκείνη εποχή: «Η ευθύνη του ΕΑΜ είναι ότι δεν απέβλεπε μόνον εις τον Απελευθερωτικό Αγώνα, αλλά θέλησε να προετοιμάσει την μεταπολεμική δυναμική του επικράτηση. Δια τούτο επεδίωξε, πρώτον, την μονοπώληση του Εθνικού μας Αγώνος…. Και επεδίωξε δεύτερον την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αντιπάλων του. Ταύτισε εαυτό με το κράτος. Οι αντίπαλοι του ΕΑΜ θεωρήθηκαν εχθροί της πατρίδος». Άλλωστε, ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου γράφει, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Αβέρωφ ότι «δύο μήνες μετά τη διάσκεψη του Καΐρου ό ΕΛΑΣ επετέθη κατά του ΕΔΕΣ κι έτσι άρχισε ό εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα». Και έκλεισε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής ο τότε αρχηγός της ΝΔ Ευάγγελος Αβέρωφ την 17η Αυγούστου 1982, λέγοντας πως είναι «ντροπή και βλάπτει το μέλλον του Έθνους ή αναγνώριση και βράβευση ολόκληρης της οργανώσεως (σ.σ. ΕΑΜ), πού τμήμα της πολεμούσε Έλληνες με σκοπό να επιβάλλει στην Ελλάδα ολοκληρωτικό καθεστώς». Η ΝΔ στις 23 Αυγούστου 1982 αποχώρησε από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (ν.1285). Τα αποτελέσματα όλων αυτών ήταν να δοθούν «συντάξεις» και σε μακελάρηδες που δολοφόνησαν χιλιάδες συμπολίτες τους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Και μιλάμε για δολοφόνους που δεν μπόρεσαν ποτέ, λόγω των εγκλημάτων τους, να γυρίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς ο κόσμος εκεί θυμόταν…

 

αφισα

 

Εκδήλωση, Σύριζα, Αριστερά, ΚΚΕ, Γράμμος, Βίτσι, ΥΦΕΘΑ , Ευάγγελος Αβέρωφ, Νίκος Χιδίρογλου, ΕΑΑΣ