Τουρκία: Επτά νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών

0
0
0
s2smodern

Eπτά στελέχη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας. Το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Τουρκία είναι ένα αεροσκάφος Kingair 350 της τουρκικής αστυνομίας.Ιδιου τύπου αεροσκάφη χρησιμοποιεί πάντως και η ΜΙΤ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και όπως ανακοινωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ Suleyman Soylu το αεροπλάνο προσέκρουσε στο βουνό Άρτος σε υψόμετρο 2.200 μέτρων.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 18:35 (ώρα Τουρκίας) και η επικοινωνία μαζί του διεκόπη στις 22:45. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι πιλότοι με πύργο ελέγχου ήταν 13 λεπτά νωρίτερα. «Μας ενημέρωσαν ότι χάσαμε επτά ήρωες, δύο εκ των οποίων ήταν οι πιλότοι» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο ήταν μοντέλο του 2015 και πραγματοποιούσε επιχειρήσεις αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών από την Δευτέρα. Η Άγκυρα εξετάζει αν υπάρχει εμπλοκή μαχητών του ΡΚΚ που δρουν έντονα στην περιοχή.

Τουρκία, Νεκροί, Συντριβή, Αεροπλάνοe-genius.gr ...intelligent web software