Βασίλης Μάγγος: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου

0
0
0
s2smodern

Οξύ πνευμονικό οίδημα έδειξε ως αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο, η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα. Η διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη παρουσία εισαγγελέα, αλλά και πραγματογνώμονα της οικογένειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με το παραπάνω αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πόρισμα της ιατροδικαστού βρίσκει σύμφωνους τόσο την εισαγγέλεα Βόλου όσο και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αίτιο θανάτου συνάδει με χρήση τοξικών ουσιών, αυτό όμως είναι κάτι που θα εξακριβωθεί μέσα στις επόμενες 20 μέρες οπότε και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Το αίτημα για παρουσία πραγματογνώμονα κατά την νεκροψία-νεκροτομή, κατατέθηκε από την οικογένεια το πρωί της Τετάρτης και τελικά εγκρίθηκε από την εισαγγελέα. Την παρουσία εισαγγελέα κατά την ιατροδικαστική εξέταση, είχε ανακοινώσει την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, ο Βασίλης Μάγγος είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη του Βόλου. Υπενθυμίζεται πως ανακοίνωση για το θάνατο του 26χρονου εξέδωσε την Τρίτη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο σχολίασε τα περί σύνδεσης από μέσα ενημέρωσης του θανάτου του 26χρονου με καταγγελία του πριν από ένα μήνα για αστυνομική βία κάνοντας λόγο για «ασύστολο ψέμα».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «με αφορμή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι». Και η νεκροψία – νεκροτομή ήρθε να επιβεβαιώσει την παραπάνω θέση – ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Βόλος, Πόρισμα, Ιατροδικαστής, Μάγγοςe-genius.gr ...intelligent web software