Η Άγκυρα ανακοίνωσε γεωτρήσεις του «Γιαβούζ» στην Κύπρο στις 18 Ιουλίου και η Αθήνα κάνει... διάλογο!

0
0
0
s2smodern

Tην στιγμή που η Ελλάδα έχει συρθεί από την Γερμανία σ΄ένα διάλογο με την Τουρκία με βάση τον οποίο διεκδικεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, η Άγκυρα ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας προχωρά σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Με NAVTEX, ανακοίνωσε γεώτρηση από το ΓΙΑΒΟΥΖ στα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Σύμφωνα με το βιβλίο «Οι 33 στρατηγικές του πολέμου» του Robert Greene η Άγκυρα εφαρμόζει την στρατηγική «διαπραγματεύσου προελαύνοντας».

Την στιγμή που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε διάλογο με την Αθήνα προχωράει σε μια άκρως επιθετική ενέργεια για να την πιέσει ακόμα περισσότερο. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει την ελληνοτουρκική συνάντηση στο Βερολίνο, με την οποία φαίνεται ότι άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα των ελληνικών κοιτασμάτων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, αποκρύπτοντας από τον ελληνικό λαό τι πραγματικά συζητήθηκε, ενώ είπε και το αμίμητο, πως για τη συνάντηση οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ρωτήσουν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και όχι αυτόν! Μάλιστα πρόσθεσε πως το Βερολίνο έχει το δικαίωμα να ζητά εξηγήσεις(!) από την Αθήνα για τα ελληνοτουρκικά.

Ο Ν.Δένδιας τοποθετήθηκε για το ζήτημα σε τηλεοπτική εκπομπή μετά τις δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου για έναρξη διαπραγματεύσεων Αθήνας-Άγκυρας για την αν.Μέσόγειο, με μυστική συνάντηση στο Βερολίνο την Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η διπλωματική σύμβουλος του Κ.Μητσοτάκη , Ελένη Σουρανή, και ο Γιαν Χέκερ, σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ.

Κύπρος, Τουρκία, Προκλήσεις, Γεωτρήσεις, Γιαβούζe-genius.gr ...intelligent web software