«Διαφωνεί» με τον Ερντογάν ο Ιμάμογλου

0
0
0
s2smodern

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στάθηκε απέναντι στον Ερντογάν για την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Όχι φυσικά από αίσθηση δικαίου, σεβασμού στους Χριστιανούς ή από συναίσθηση της πολιτιστικής αξίας της Αγίας Σοφίας ως Μνημείο, αλλά από ενδοιασμό λόγω κάποιων φόβων.

Αναρωτήθηκε τι άλλαξε μέσα σε έναν χρόνο που ο Ερντογάν είχε πει ότι αν γίνονταν κάτι τέτοιο θα κινδύνευαν τα τζαμιά στον κόσμο ή τουλάχιστον στην Ευρώπη. Το θέμα του Ιμάμογλου είναι καθαρά θέμα τυχόν αντιποίνων αφού ο ίδιος δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση η Αγία Σοφία είναι στην συνείδησή του τζαμί από το 1453. Ας μην ανησυχεί, ήδη Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία θεωρούν το ζήτημα αποκλειστικά θέμα της Τουρκίας και οι υπόλοιπες χώρες και της Ε.Ε. καταδίκασαν «χλιαρά».

Ήδη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι στην συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων θα ζητηθεί να παρουσιαστεί συγκεκριμένη δέσμη μέτρων κυρώσεων στην Τουρκία όταν απειλήσει την Εθνική μας Κυριαρχία. Ξεκαθάρισε όμως ότι τα μέτρα αυτά δεν θα αφορούν το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Ερντογάν, Τούρκοι, Ιμάμογλου, Διαφωνίαe-genius.gr ...intelligent web software