Στρατιωτική παρέλαση καθιερώνει ο Τράμπ

ae20bb8985d3e0d0208accd47adb4bf2_L.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

H επιθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διοργανωθεί στην Ουάσινγκτον στρατιωτική παρέλαση, όπως αυτή που πραγματοποιείται στις 14 Ιουλίου στη Γαλλία, θα εκπληρωθεί ήδη από φέτος: θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου που είναι αργία στις ΗΠΑ προς τιμήν των βετεράνων πολέμου, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες, Παρασκευή.

Η παρέλαση «θα έχει επίκεντρο τη συνεισφορά των βετεράνων πολέμου καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αμερικανικού στρατού, από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και τον πόλεμο του 1812 έως σήμερα, με έμφαση στο τίμημα της ελευθερίας», σύμφωνα με υπόμνημα που υπογράφει ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου και έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Η παρέλαση αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου –τα οποία χωρίζει μια ευθεία απόσταση 1,8 χλμ.– και να συμμετάσχουν εκπρόσωποι ενώσεων βετεράνων πολέμου. Ορισμένοι μεταξύ αυτών θα λάβουν θέση δίπλα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε επίσημη εξέδρα που θα τοποθετηθεί στο Καπιτώλιο. Θα παρελάσουν επίσης οχήματα αλλά όχι άρματα μάχης, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις υποδομές και «πολλά αεροπορικά μέσα», με ορισμένα παλιά μαχητικά αεροσκάφη να κλείνουν την παρέλαση. Η παρέλαση θα διεξαχθεί επίσης προς τιμήν των γυναικών που έχουν υπηρετήσει στον στρατό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βετεράνοι επίσης θα παρελάσουν με τις στρατιωτικές τους στολές, αναφέρεται στο υπόμνημα υπογραμμίζοντας ότι παρούσα θα είναι και η μπάντα του αμερικανικού στρατού Old Guard Fife and Drum, της οποίας τα μέλη φορούν τη στολή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας: κόκκινο σακάκι, κρεμ γιλέκο και παντελόνι και μαύρο τρίκοχο καπέλο.

Ο Τραμπ είχε ήδη εκφράσει την ιδέα για τη διεξαγωγή μιας στρατιωτικής παρέλασης στην Ουάσινγκτον πριν από την εκλογή του. Μάλιστα είχε δηλώσει ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη Γαλλία –για την κατάληψη της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789– την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική.

Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τράμπ κάνει τα πάντα για να καθιερώσει στρατιωτική παρέλαση, στην  Ελλάδα οι αριστεροί κάνουν τα πάντα για να απαξιώσουν αρχικά και να καταργήσουν στη συνέχεια στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Ετικέτες: Τράμπ ΗΠΑ Στρατός Παρέλαση Βετεράνοι