Γράφτηκε στις .

ΣΤΟ «ΕΒΡΑΙΟΝΗΣΙ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ «ΝΤΙΛ» ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ!

Το νησί πήρε το όνομά του από το σχήμα του, που όντως θυμίζει μορφή εβραίου!

Του Ειδικού Συνεργάτη

Διαβάζουμε από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στο διαδίκτυο, τα εξής: «Ο Οβριός (ή Εβραιονήσι) είναι μια ακατοίκητη νησίδα του Σαρωνικού κόλπου. Διοικητικά υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Σολυγείας, του Δήμου Κορινθίων. Η νήσος Οβριός βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων (7 ναυτικών μιλίων) ΝΑ της νότιας εισόδου της Διώρυγας της Κορίνθου και περί τα 2,5 χιλιόμετρα (1,35 ναυτικά μίλια) από τις ακτές του οικισμού Πευκάλι, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας. Πρόκειται για μία από τις 3 νησίδες του Σαρωνικού κόλπου που ανήκουν διοικητικά στην Κορινθία, μαζί με την Πλατειά και τον Άγιο Πέτρο. Στον Οβριό υπάρχουν ερείπια ενός Ενετικού φρουρίου, δείγμα σημαντικής ανθρώπινης δραστηριότητας κατά το παρελθόν». Επιστροφή στο… σήμερα.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον ομόλογό του Νετανιάχου, συνοδεία μιας πλειάδας επιχειρηματιών, έκρυβε και ένα μεγάλο μυστικό! Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι Ισραηλινοί επιθυμούν να δοθεί άδεια σε δική τους εταιρεία (προφανώς με τις ευλογίες και αμερικανικών συμφερόντων εταιρειών) με σκοπό την εξόρυξη των κοιτασμάτων του Κορινθιακού Κόλπου. Σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις – και όλοι ξέρουμε ότι το Ισραήλ διαθέτει υψηλής τεχνολογίας δορυφόρους και άλλα μέσα έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών – στο σημείο που ορίζεται από το νησάκι Οβριός – πως τα φέρνει η μοίρα, ε; - βρίσκεται κρυμμένος ένας ενεργειακός θησαυρός! Η πρόταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η εταιρεία που θα αναλάβει το όλο έργο της γεώτρησης, με επίκεντρο επαναλαμβάνουμε το νησάκι Οβριός, να καρπωθεί το 50% των εσόδων, ενώ Ελλάδα και Ισραήλ να μοιραστούν το υπόλοιπο 50% με μια κοινοπραξία.

Ο Πρωθυπουργός δεν ήταν αρνητικός, μιας και το εν λόγω σχέδιο διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, με κυριότερο το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως το κοίτασμα είναι σε μικρό βάθος, οπότε εύκολα εξορύξιμο, άρα και οικονομικά συμφέρον. Επίσης, πολύ κοντά βρίσκονται και τα διυλιστήρια της Ελευσίνας, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, οπότε δεν θα χρειαστούν και τεράστια έξοδα για μεταφορικά. Τέλος, το κοίτασμα βρίσκεται σε περιοχή που δεν μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία – όλοι είδαμε τι έγινε στην Κύπρο με την αποχώρηση των εταιρειών από τα ενεργειακά οικόπεδά της ύστερα από τον τουρκικό «τσαμπουκά» - οπότε θα προχωρήσει κανονικά, αν τελικά Ελλάδα και Ισραήλ καταλήξουν σε συμφωνία!

Ελλάδα, Ισραήλ, Ενέργεια, Οβριός, Εβραιονήσι