Η άλλη Αθήνα: Διαμαρτυρία κατοίκων για την κατάληψη των γειτονιών τους από «μετανάστες»

0
0
0
s2smodern
Επιτροπές κατοίκων της Πλατείας Αττικής, της Πλατείας Βικτωρίας και του Αγίου Παντελεήμονα εξέδωσαν Δελτίο Τύπου για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους οι οποίες κατακλύζονται από «μετανάστες» με την ανοχή, αλλά και προτροπή της κυβέρνησης. Καταγγέλλουν την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και ζητούν να σταματήσει το πρόγραμμα ESTIA που μετατρέπει τις γειτονιές σε τριτοκοσμικές και εστίες εγκληματικότητας και να ελεγχθούν το ποιοι διαχειρίζονται τα διαμερίσματα στα οποία στεγάζονται οι «μετανάστες». Καταγγέλλουν επίσης οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης των περιοχών τους ώστε να αγοραστούν στο μέλλον σε εξευτελιστικές τιμές από διάφορους επιτήδειους, άλλωστε, είχαμε πρόσφατο παράδειγμα. Ζητούν και από τον δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους κατοίκους του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Προέχουν όμως για την κυβέρνηση τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και για τον δήμο ο «Μεγάλος Περίπατος» με αυτά θα ασχολούνται τώρα. Με το παρόν δελτίο τύπου καταγγέλλουμε όλους τους «ευαίσθητους» που για μία ακόμη φορά γέμισαν την πλατεία Βικτωρίας λαθρομετανάστες, προκειμένου να εκβιάσουν καταστάσεις. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους διαχειριστές του μεταναστευτικού, οι οποίοι αντί να λύσουν το πρόβλημα το μεγεθύνουν. Προφανώς όλοι αυτοί έχουν ξεχάσει ότι η Πλατεία Βικτωρίας και η περιοχή πέριξ αυτής, το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα γενικότερα, δεν είναι ακατοίκητη αλάνα για να παίζουν οι ΜΚΟ και οι πελάτες τους ή οι αυτόκλητοι προστάτες όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα και απαιτούν δικαιώματα που δεν απαιτούν στις δικές τους χώρες.
 
Η πλατεία Βικτωρίας έχει κατοίκους, έχει επιχειρήσεις, επαγγελματίες, πανεπιστήμια και εμπορικά καταστήματα. Όλως περιέργως αυτή η δραστηριότητα των νόμιμων κατοίκων και επαγγελματιών αποσιωπάται, παρακάμπτεται, αγνοείται και εντέλει πολεμάται τόσο σε κρατικό όσο και σε παρακρατικό επίπεδο. Είναι πασιφανές ότι τα δέκα τελευταία έτη οι νόμιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής δέχονται ένα ανελέητο πογκρόμ από γνωστούς και «αγνώστους» προκειμένου να περάσει η περιοχή σε χέρια επιτήδειων, που θησαυρίζουν από την καταστροφή μας. Τους τελευταίους μήνες κι ενώ η κυβέρνηση πολυδιαφημίζει τις δράσεις της όσον αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού, η δική μας ζωή έχει γίνει κόλαση, καθώς ο αριθμός των διαμερισμάτων με υπερπληθώρα λαθρομεταναστών ή αιτούντων ασύλου ή απροσδιορίστου κατάστασης έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Διαμερίσματα – τσαντίρια στην κυριολεξία φυτρώνουν σε πολυκατοικίες και γειτονιές και μας αναγκάζουν να συμβιώσουμε με απολίτιστες και αναξιοπρεπείς καταστάσεις ή να φύγουμε ξεπουλώντας τα σπίτια μας σε κοράκια. Καταγγέλλουμε τον Δήμο της Αθήνας, γιατί έχει επιλεκτική όραση και ακοή και δίνει βήμα ΜΟΝΟ σε όσους βλέπουν την περιοχή ως αλάνα και καταυλισμό.
Αυτούς που ανησυχούν για τα δικαιώματα των παιδιών των προστατευομένων τους, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν και άλλα παιδιά, που ζουν εκεί πολύ περισσότερα χρόνια από τις οικογένειες που οι «ευαίσθητοι» κουβάλησαν προχτές. Παιδιά που έχουν αποκλειστεί από κάθε δημόσιο χώρο, παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο της γειτονιάς τους, παιδιά που δέχονται τον ρατσισμό των φιλοξενουμένων συνεχώς, παιδιά που δεν μεγαλώνουν σαν παιδιά, αλλά με τον φόβο, την βρώμα, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, την αλητεία και με ερεθίσματα λες και γεννήθηκαν και ζουν στην Καμπούλ. Και αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα.
Καταγγέλλουμε για ρατσισμό, για πογκρόμ εναντίον μας, για φασισμό και για τραμπουκισμό τους επαγγελματίες του μεταναστευτικού, οι οποίοι ασελγούν εις βάρος μας εδώ και μία δεκαετία. Καλούμε την Πολιτεία να ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ του 6ου Δ.Δ. από τις ΜΚΟ και τους φιλοξενουμένους τους. Καλούμε την Πολιτεία να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ESTIA, το οποίο έχει μετατρέψει περιοχές σε καταυλισμούς και την ζωή μας σε κόλαση. Καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει ένα προς ένα όλα τα κτίρια, διαμερίσματα, δομές, για να δει ποιος τα διαχειρίζεται και ποιοι μένουν μέσα σε αυτά. Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει να κάνει το 6ο Δ.Δ. στρατηγείο της διακίνησης ανθρώπων και Μόρια.
Επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου - Πλατείας Βικτωρίας
Επιτροπή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα
Επιτροπή κατοίκων Πλατείας Αμερικής


Αθήνα, Λαθρομετανάστες, Διαμαρτυρία, Κάτοικοιe-genius.gr ...intelligent web software