Αποκάλυψη: «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!»

720_eaffd385de990b44887b528c944dd972.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Μιλτιάδης Βιτάλης

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

«Τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από αυτή που μπορούν να καταναλώσουν» Ουίνστον Τσώρτσιλ

Στα Βαλκάνια, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στα Σκόπια και αλλού, βιώνουμε οριακές στιγμές σπάνιες, βαθιά διλημματικές. Ειδικά στο Αιγαίο και στον Έβρο, η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι μεγάλη και βρισκόμαστε προ των πυλών ενός αιματηρού πολέμου στην περιοχή μας. Τα ερωτήματα είναι πολλά και σύνθετα. Οι πρεσβείες που υπάρχουν στην Αθήνα αναλύουν τις εξελίξεις, τις συγκυρίες, προκειμένου να ενημερώσουν τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών τους, κάτι που γίνεται για προφανείς λόγους. Υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη στους πολιτικούς μας κύκλους αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, ότι στην Ελλάδα της «αληθινής» δημοκρατίας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα ή πολιτειακή εκτροπή ή εμφύλιος πόλεμος. Ότι όσοι πιστεύουν τέτοια σενάρια είναι στην καλύτερη περίπτωση γραφικοί, γελοιογράφοι, άσχετοι σχολιαστές, ασήμαντες φωνές περιθωριακές. Φωνές που καθοδηγούνται από εθνικιστικούς κύκλους, φασιστικούς, που έχουν προνομιακές σχέσεις με τα «σταγονίδια» της χούντας και πρέπει να καούν στην πυρά!!! Ή να εκτελεστούν δημόσια στο Σύνταγμα!!! Η κοινή λογική όμως, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να διεκπεραιώσουμε ούτε την απλούστερη πράξη, να παραγγείλουμε, λ.χ. έναν καφέ, λέει άλλα πράγματα. Ότι σε περιόδους χάους, πολέμου, αλλαγής συνόρων, εθνικής καταστροφής, εμφυλίων συγκρούσεων, πτώχευσης και πείνας, ΟΛΑ τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι.

Ο κόσμος της κοινής λογικής, παρατηρεί ο Γιούργκεν Χάμπερμας, απαρτίζεται από ένα «απόθεμα αυτονόητων, ακλόνητων πεποιθήσεων, από το οποίο οι συμμέτοχοι στην επικοινωνία αντλούν». Άδικο έχει; Το δράμα της χώρας είναι κυρίως η κατάρρευση της κοινής λογικής. Ποιος αμφιβάλλει; Άρα το ενδεχόμενο ενός «στρατιωτικού πραξικοπήματος» ασφαλώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί, έστω και με διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικούς λόγους, από αυτό της 21 ης Απριλίου 1967. Ένα ενδεχόμενο, που ο γράφων δεν το εύχεται ασφαλώς, αλλά «προειδοποιεί», ότι είναι ένα όχι απίθανο σενάριο, λόγω χρεοκοπίας, πολιτικής φαυλότητας, απαξίωσης θεσμών και ανεπάρκειας των ηγετών μας. Σε «μαύρες» σκέψεις, όμως, με έβαλε, ένας «διπλωμάτης» ξένης πρεσβείας, που με πληροφόρησε διακριτικά, ότι ΔΕΝ μπορεί σήμερα να αποκλειστεί μια πολιτειακή και πολιτική εκτροπή στην πατρίδα μας, που θα οδηγήσει σε πιθανή παρέμβαση του στρατού, για να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα των στιγμών!!! Μια παρέμβαση προσωρινή, που δεν θα είναι χούντα, αλλά κάτι διαφορετικό!!! Μέχρι πότε, μου είπε, οι Ένοπλες Δυνάμεις σας, και η αστυνομία στην Ελλάδα θα είναι παράρτημα του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, ο εύκολος, ο βολικός σάκος του μποξ για επίδειξη «αντιεξουσιαστικής» γυμναστικής!!! Τον στρατό και την αστυνομία σας αρέσει, μου είπε ο «διπλωμάτης», να τους μισείτε!!!... Είναι ίσως ο εύκολος στόχος για εσάς!!! Στην πατρίδα σας, ό,τι κάνουν στρατός και αστυνομία, όχι μόνο είναι λάθος, αλλά και… φασισμός!!! Απειλείται από διαδηλωτές, συνέχισε ο συνομιλητής μου, ένας αστυνομικός ή στρατιωτικός και πυροβολεί στον αέρα; Απαράδεκτο, ντροπή, φασιστικό!!!... Πυροβολείται ο αστυνομικός από έναν τοξικομανή ή αναρχικό ο οποίος λίγο μετά σκοτώνει έναν ανυποψίαστο πολίτη και ο αστυνομικός πυροβολεί στον αέρα; ΑΙΣΧΟΣ!!!

Λειτουργεί, μου είπε προβληματισμένος, στην πατρίδα σας η ΕΛ.ΑΣ. και ο στρατός με αμιγώς επαγγελματικές αξίες ή υπεισέρχονται στην λειτουργία τους κομματικά κριτήρια; Διαθέτουν επαρκείς πόρους για να λειτουργήσουν σωστά; Υπάρχει σήμερα «δημοκρατία» στην Ελλάδα; Όταν τον ρώτησα, τον «διπλωμάτη», τι προβλέπει να συμβεί στο Αιγαίο, το επόμενο διάστημα, πέρα από το ενδεχόμενο απόπειρας κατάληψης – τουρκικής απόβασης – σε ελληνικό νησί ή βραχονησίδα… μου απάντησε συνοπτικά: «Προβλέπω μέχρι 30 Απριλίου, στο Αιγαίο να γίνει ΝΑΥΜΑΧΙΑ, σύγκρουση των δυο στόλων Ελλάδας και Τουρκίας. Να έρθουν δηλαδή αντιμέτωποι Έλληνες και Τούρκοι στα ανοιχτά του Αιγαίου σε πλήρη διάταξη!!! Άλλωστε ήδη η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για ναυτική άσκηση μεγάλη θαλάσσια περιοχή, το ίδιο έχει κάνει και η Ελλάδα… Η στρατιωτική σας ηγεσία, έχει δεσμεύσει, με σειρά ΝΟΤΑΜ το νοτιοανατολικό και το ανατολικό Αιγαίο. Οι Τούρκοι, με εντολή Ερντογάν, με NAVTEX απάντησαν άμεσα. Άλλωστε, όπως γνωρίζεις, επίκειται η ελληνική άσκηση «Ηνίοχος», με παρουσία και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών και όχι μόνο… Θα υπάρξει δηλαδή γιγάντια παρουσία δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή το επόμενο διάστημα και δεν αποκλείεται να συμβεί και «ατύχημα», που θα προκαλέσει εμπλοκή δυνάμεων… Πάντως ο 6 ος αμερικανικός στόλος, θεωρώ ότι θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες κοντά στην Κύπρο, δίπλα στο γεωτρύπανο του πετρελαϊκού κολοσσού της Exxon-Mobil, στην κυπριακή ΑΟΖ, οικόπεδο 10, ώστε να διασφαλιστεί η έρευνα και να μείνουν μακριά οι Τούρκοι. Το μήνυμα του Ν. ΤΡΑΜΠ και της αμερικανικής κυβέρνησης, φρονώ ότι είναι ξεκάθαρο για όλους, συμμάχους και εχθρούς. Οι Ένοπλες – Ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή, που θα είναι ισχυρότατες, έχουν από ό,τι μπορώ να γνωρίζω, συγκεκριμένες εντολές για προάσπιση της πιο πάνω έρευνας της Exxon-Mobil, με κάθε κόστος!!! Δεν παίζουν οι ΗΠΑ, με τέτοιες καταστάσεις και γράφουν στους όρχεις τους τους λεονταρισμούς του Ερντογάν!!! Όποιος το αγνοεί κάνει λάθος!!! Άλλωστε πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» βρίσκονται 2.500 πεζοναύτες άριστα εκπαιδευμένοι, έτοιμοι για όλα!!...». Τι άλλο φοβάστε σαν «διπλωμάτης» στην Αθήνα… τον ρώτησα ανήσυχος… να συμβεί στην ευρύτερη περιοχή μας; Υπάρχει και κάτι άλλο που σας προβληματίζει; «Με προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Βαλκανίων και στα Βόρεια σύνορά σας, όπου τα πάντα κρέμονται σε λεπτές ισορροπίες. Πιστεύω πως το ΝΑΤΟ, η Ευρωατλαντική Συμμαχία, με τις ευλογίες και των ΗΠΑ, έχουν αποφασίσει την εισδοχή των Σκοπίων στην συμμαχία «πάση δυνάμει και θυσία», ακόμα και με την ιδιότητα του απλού παρατηρητή αρχικά. Η ειρήνη στα Βαλκάνια είναι εύθραυστη και οι αντιστάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών σας, στην πραγματικότητα, είναι αν όχι ανύπαρκτες, τουλάχιστον ασθενικές…Προβλήματα όμως υπάρχουν στην Αλβανία, στην Βοσνία, στην Σερβία, αλλά και στο Κόσοβο…».

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί με τις πιο πάνω εκτιμήσεις του ξένου «διπλωμάτη», τα λόγια του, θεωρώ ότι πρέπει να μας προβληματίσουν. Υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την εδαφική μας ακεραιότητα και ο ελληνικός στρατός «βράζει», νιώθει ταπεινωμένος. Δεν αναφέρομαι στους στρατηγούς, ναυάρχους, πτεράρχους, που πολλοί, όχι όλοι ασφαλώς, συμπλέουν με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και έχουν νοοτροπία «δημοσίων υπαλλήλων»… αλλά στους ανώτερους αξιωματικούς και σ’ ένα σημαντικό τμήμα υπαξιωματικών, που έχει ταπεινωθεί από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και αγωνιά. Αναμφίβολα η δημοκρατία μας πάσχει, είναι εικονική, άρρωστη και αργοπεθαίνει. Το πραξικόπημα, η στρατιωτική κυβέρνηση, δεν είναι λύση στις δημοκρατίες, έστω και αν πάσχουν. Η ανάκαμψη όμως της συντελεσμένης στην πατρίδα μας καταστροφής, της πολιτικής – κρατικής υπόστασης των Ελλήνων ΔΕΝ είναι εύκολο εγχείρημα. Δεν αρκεί να φύγουν τα πρόσωπα μόνο, πρέπει ν’ αλλάξουν ριζικά οι υπάρχοντες θεσμοί. Ποιος όμως μπορεί να τολμήσει την δημοκρατική υπέρβαση, την καισαρική τομή; Υπάρχει; Ποια ανθρώπινη ποιότητα διαχειρίζεται τον σημερινό εφιάλτη των Ελλήνων και την αυριανή τους μοίρα στην Ιστορία; Ποια; Πολλοί πολιτικοί σήμερα κρύβονται έντρομοι, ούτε στον δρόμο δεν μπορούν να ξεμυτίσουν, χωρίς φρουρά!!! Κοιμούνται με τον εφιάλτη της δίκαιης λαϊκής οργής, που απειλεί να τους καταπιεί πολιτικά!!! Διαφωνείτε;

Δεν φταίνε μόνο οι ξένοι, οι πράκτορες, οι διπλωμάτες, για όλα μας τα δεινά. Δεν φταίνε μόνο ο Ερντογάν, ο Γιλντιρίμ, ο Ζάεφ, ο Ράμα κλπ. Φταίμε και εμείς!!! Όταν μας κυβερνούσαν Γιωργάκηδες (Παπανδρέου) που παρίσταναν τους χορευτές του ζεϊμπέκικου μπροστά στους Τούρκους και σήμερα λενινιστές της ψευτο- αριστεράς της συμφοράς, τι να περιμένει κανείς; Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γυμνός πολιτικά, είναι φρου-φρου και αρώματα και όταν επικαλείται το διεθνές δίκαιο στον Ερντογάν, γελούν και οι πέτρες στα βουνά!!! Ο Σουλτάνος είναι ηγέτης, κυβερνά δικτατορικά, αλλά δεν φοβάται να εκτεθεί, να συγκρουστεί. Έχει όρχεις, έστω και αν βλέπει παντού εχθρούς. Δεν καταλαβαίνει από ευχολογία, ευγένειες, συμβουλές, πιέσεις. Παίρνει κεφάλια!!! Όταν σε βλέπει ότι μόνος σου κάθεσαι στα τέσσερα, χαίρεται, μπαίνει στον ηδονικό πειρασμό να σε ιππεύσει. Με ή χωρίς βαζελίνη!!! Είναι επιβήτορας!!! Από «γκουντ – ντιπλόμασι» που του έλεγε ο Νίκος Κοτζιάς, δεν καταλαβαίνει το θηρίο, όταν πεινάει!!! Θέλει σάρκες, αίμα και σπέρμα!!! Μήπως τελικά σήμερα μας κυβερνούν επαγγελματίες αρνησιπάτριδες;

Ετικέτες: Δημοκρατία Ελλάδα Βαλκάνια Στρατός Πραξικόπημα