Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός ως αρχηγός κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

0
0
0
s2smodern

Συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε Σεπόλια και Αχαρνές 46χρονος, ηγετικό στέλεχος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών. Η σύλληψη έγινε για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία παράνομη προώθηση παράνομων μεταναστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς κατάρτιζε και εμπορευόταν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προορίζονταν για την παράνομη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών. Μάλιστα, στο σπίτι του βρέθηκε εργαστήριο πλαστογραφίας αποτελούμενο από κατάλληλο εξοπλισμό

. Ο 46χρονος αλλοδαπός ετοίμαζε σημαντική ποσότητα πλαστών εγγράφων, κυρίως ρουμανικών δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να τα διαθέσει προς πώληση για την παράνομη προώθηση μεταναστών. Για κάθε δελτίο ταυτότητας αποκόμιζε χρηματικό όφελος που κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα.

Για τη διακίνηση των εγγράφων, χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να αποστέλλει στους συνεργούς του φωτογραφίες των εγγράφων που διέθετε προς πώληση.Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Σύλληψη, Διακίνηση, Μετανάστες, Αλλοδαπόςe-genius.gr ...intelligent web software