Ερώτηση Γιάννη Λαγού για τα τσουχτερά πρόστιμα και τα λουκέτα στην εστίαση

0
0
0
s2smodern

Ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός σχετικά με τα εξοντωτικά πρόστιμα και τα λουκέτα που επιβάλλουν οι αρχές στα καταστήματα εστίασης με κίνδυνο να πλήξουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο.

Εξόντωση του τομέα της εστίασης στην Ελλάδα με επιβολή αυστηρών προστίμων και λουκέτα

Με πρωτοφανή ζήλο, στα πλαίσια της γενικότερης κορονοϋστερίας, η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ και «λουκέτα» «για συνωστισμό» στα ήδη οικονομικά κατεστραμμένα καταστήματα εστίασης. Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, μάλιστα, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19, «σφραγίζονται» άμεσα(!), ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης. Αυτή η πρακτική οδηγεί στην ανεργία και αφήνει χωρίς εισόδημα εκατοντάδες εργαζομένους στην εστίαση καθώς και τις οικογένειές τους, γεγονός καταστροφικό για μία χώρα σαν την Ελλάδα στην οποία η εστίαση απασχολεί το 20,69% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τους εργαζομένους, επιχειρηματίες και προμηθευτές τους επόμενους 2 μήνες, οι οποίοι με μία πρωτοφανή αυταρχικότητα καταδικάζονται σε ανεργία με αφορμή μια αδικαιολόγητη υστερία για… 20 κρούσματα κορονοϊού;

- Πως προτίθεται να διασφαλίσει ότι τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν ξανά μετά το «λουκέτο» και τα δυσβάσταχτα πρόστιμα;

Ευρωβουλευτής, Ερώτηση, Πρόστιμα, Λαγός, Λουκέτα, Εστίασηe-genius.gr ...intelligent web software