Γράφτηκε στις .

Επεισόδια στην Μυτιλήνη: «Μετανάστες» επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Με πλήρη τάξη εξελίσσεται η μεταφορά «προσφύγων» στην ενδοχώρα με τους «μετανάστες» να πειθαρχούν και και όλα να να είναι ήρεμα. Όλα αυτά σε μία εικονική πραγματικότητα γιατί η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική… Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ λιμενικών και «μεταναστών» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και άνδρες του λιμενικού. Όπως μετέδωσε το Star, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την αθρόα επιβίβαση εκατοντάδων «προσφύγων» στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Παρά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στο αριθμό των επιβατών στα πλοία, μεγάλες ομάδες «προσφύγων» άρχισαν από νωρίς να συνωστίζονται στο χώρο επιβίβασης, χωρίς κάποιο μέτρο προφύλαξης, με ελάχιστους να φοράνε μάσκες. Υπήρξε και σήμερα συνωστισμός, αλλά παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των λιμενικών, κανείς δεν αποχωρούσε από το λιμάνι. Κάποια στιγμή οι «μετανάστες», άνδρες στο σύνολό τους, φέρεται να όρμησαν και να επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό για να εισβάλουν στο πλοίο.

Τότε αναγκάστηκαν να επέμβουν οι λιμενικοί, οι οποίοι κατάφεραν να τους απωθήσουν έξω από το χώρο του λιμανιο και οι «μετανάστες» επιχείρησαν να ρίξουν τη συρόμενη μεταλλική πόρτα του λιμανιού. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν λιμενικοί.

Λαθρομετανάστες, Επεισόδια, Μυτιλήνη, Τραυματίες, Λιμάνι