Στα «ίχνη» συμμορίας Ρομά που πουλούσε «προστασία» σε μαγαζιά

0
0
0
s2smodern

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο αρχηγός της σπείρας Ρομά που εκβίαζε πάνω από 35 επιχειρηματίες, επίσης Ρομά και συνολικά 100 καταστήματα, από τα οποία ζητούσαν χρήματα για να προσφέρουν προστασία.

Ο αρχινονός της σπείρας των Ρομά από την Αγία Βαρβάρα εκβίαζε Ρομά επιχειρηματίες καταστημάτων ρούχων και παπουτσιών από την Αχαία, την Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και τους ζητούσε 250 ευρώ το μήνα για να τους προσφέρει προστασία στα μαγαζιά τους. Μάλιστα τις ημέρες του κορωνοϊού που τα μαγαζιά ήταν κλειστά ο αρχηγός της σπείρας έκανε και… ευκολίες καθώς τους είχε δώσει παράταση στην πληρωμή αλλά μόλις άνοιγαν τα μαγαζιά θα έπρεπε να καταβάλλουν άμεσα το ποσό για την προστασία. Εκτός του αρχηγού της σπείρας των Ρομά που έχει συλληφθεί, έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα πρόσωπο και αναζητούνται ακόμη πέντε.

Ο 49χρονος αρχινονός συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή καθώς ύστερα από έρευνα της αστυνομίας εξακριβώθηκε πως απαιτούσε την καταβολή μηνιαίου χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας” και έπεσε στα χέρια των αρχών μετά από προκαθορισμένο ραντεβού και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύλληψη, Ρομά, Συμμορία, Έρευνα, Μαγαζιά, ΕΛΑΣ, Προστασίαe-genius.gr ...intelligent web software