Αλαλούμ της κυβέρνησης με τα μέτρα και το άνοιγμα του τουρισμού

0
0
0
s2smodern

Σε ανερμάτιστη επικοινωνιακή πολιτική επιδίδεται η κυβέρνηση στο ζήτημα του κορωνοϊού και της άρσης των περιοριστικών μέτρων σε συνάρτηση με τον τουρισμό. Από την μία επιβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 2 μηνών σε επιχείρηση στην Μύκονο που δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα, από την κυβέρνηση μέτρα ασφαλείας, και από την άλλη επιζητά τουρίστες για να σώσει, όσο μπορεί, την παρτίδα στον τουρισμό. Δεν εξηγεί όμως στους καταστηματάρχες που διατηρούν επιχειρήσεις μουσικής (κλαμπ και μπαρ) πως θα μπορέσουν να επιβάλλουν την αποφυγή συνωστισμού.

Επίσης δεν απαντούν στις αιτιάσεις όσων λένε ότι το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και στα γραφικά και στενά δρομάκια των νησιών όπου ο κόσμος θα συνωστιστεί αναπόφευκτα. Από την μία εξαντλούν, τουλάχιστον στο ύφος, την σκληρότητά τους και από την άλλη ανοίγουν την χώρα και για είσοδο πολιτών από χώρες που έχουν δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και πολλούς νεκρούς. Ας μην ξεχνάμε και το αλαλούμ με τα «κόκκινα» και «πράσινα» αεροδρόμια. Θέλουν να μας πουν ότι είναι δύσκολο ένας Ιταλός, για παράδειγμα, από το Μιλάνο που είναι «κόκκινο» να μετακινηθεί στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης που είναι «πράσινο».

‘Ένα ακόμη πλήγμα για τον τουρισμό πρόκειται να αποτελέσει η απόφαση της Γερμανίας να μην πραγματοποιήσει πτήσεις επαναπατρισμού για όσους Γερμανούς πολίτες μεταβούν σε χώρες του εξωτερικού για διακοπές και βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό. Βλέπουμε δηλαδή σπασμωδικές κινήσεις από μία κυβέρνηση που συνεπικουρείται από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ για να δείξει ότι παράγει έργο.

κυβέρνηση, Ελλάδα, Τουρισμός, Μέτρα, Πανδημίαe-genius.gr ...intelligent web software