Η κυβέρνηση απειλεί την ελληνική κοινωνία με τοπικά ή και ολικά «lockdown» αν «διασκεδάσει πολύ»

0
0
0
s2smodern

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, επιβεβαίωσε πως «υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά».

Δηλαδή απειλείται η ελληνική κοινωνία με νέες καραντίνες εάν διασκεδάσει πολύ και συνωστιστεί. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε. «Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία. Στην γραμμή της κυβέρνησης βρίσκονται και οι υγειονομικές αρχές: «Εκατοντάδες κόσμου συνωστίσθηκαν πάνω στην άμμο και γύρω από το κεντρικό μπαρ γνωστού καταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες, προσπαθώντας να ακούσουν τις παραγγελίες των πελατών που δεν ακούγονταν λόγω των ντεσιμπέλ. Έγινε δηλαδή αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν οι επιστήμονες, δηλαδή, τη μεταφορά σταγονιδίων από τις φωνές, σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό» αναφέρουν με νόημα. Οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ώρες εφιστούν την προσοχή των πολιτών υπογραμμίζοντας πως τέτοιες εικόνες ενδέχεται να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση επανεμφάνισης πολλών κρουσμάτων δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε νησιά και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έτσι λένε... Εμείς θα πούμε το εξής:

Χθες το βράδυ σε πολυτελές dance restaurant της αθηναϊκής ριβιέρας στο πάρτι που διοργάνωσε με χωρητικότητα 1000 άτομα δεν μπορούσες να περάσεις από τον κόσμο. Είμαστε σοβαροί; Πώς θα διασκεδάσει ο κόσμος σε αποστάσεις 10 μέτρων; Θα μιλάνε με μηνύματα στο messenger μεταξύ τους; Επειδή η κυβέρνηση είναι εχθρική προς την εστίαση (το απέδειξε και πριν τον κορωνοϊό) και θέλει να κάνει την Ελλάδα «βιομηχανική δύναμη» (εδώ γελάμε) θα πρέπει να πεινάσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην «μεγάλη πορεία για την βιομηχανοποίηση»;

 

Pronews.gr

κυβέρνηση, Απειλές, Διασκέδαση, Στέλιος Πέτσας