Βγήκαν τα μαχαίρια στην Νέα Δημοκρατία – Άγρια κόντρα Δένδια - Σαμαρά

0
0
0
s2smodern

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να προηγείται με συντριπτική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης να απολαμβάνει μεγάλης δημοτικότητας αλλά οι εσωκομματικές διαφορές που υποβόσκουν βγαίνουν στην επιφάνεια ανά πάσα στιγμή. Σκληρή κόντρα που αγγίζει τα όρια της αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αντώνη Σαμαρά. Αφορμή ήταν η δήλωση του υπουργού για την πρόκληση της Τουρκίας στο θέμα της κατασκευής του φράχτη του Έβρου. Είχε δηλώσει ότι δεν του αρέσει να δημιουργεί αντιπαραθέσεις με την Τουρκία για λίγα μέτρα ελληνικής γης.

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις αριθμού στελεχών του κόμματος και στην κριτική εναντίον του πρωτοστατεί η «Ομάδα Αληθείας». Η ομάδα αυτή προεκλογικά απηχούσε τις απόψεις της ΝΔ και αποτελούσε έναν άτυπο επικοινωνιακό μηχανισμό του κόμματος. Η κριτική στον Δένδια έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί μέχρι τότε η ομάδα δεν είχε στραφεί εναντίον κανενός στελέχους της ΝΔ. Στελέχη της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και απηχεί τις απόψεις του. Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας πέρασε στην αντεπίθεση γράφοντας στο twitter: «Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική». Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς «έριξε» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία. Του άσκησε και κριτική για την στάση του στο «Μακεδονικό» λέγοντας ότι κάθε διαφορετική άποψη είναι καλοδεχούμενη εκτός από τα κακόβουλα και υποβολιμαία σχόλια και την ακροδεξιά, όπως την χαρακτήρισε, εκστρατεία δυσφήμισης που στοχεύει αλλού. Η πλευρά Σαμαρά δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη και μέσω της φιλικής προς αυτόν ιστοσελίδας antinews χαρακτήρισε απαράδεκτο το tweet με το οποίο ο Νίκος Δένδιας επέλεξε να τιμήσει τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Κατέληξε με το ερώτημα αν συμφωνεί και ο πρωθυπουργός με το tweet του Δένδια και τον καλεί να πάρει θέση γιατί η δήλωση αυτή βάζει «μπουρλότο» στο κόμμα. Και όλα αυτά την στιγμή που η ΝΔ προηγείται κατά πολύ, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν φανούν τα οικονομικά προβλήματα απλό το lockdown.

κυβέρνηση, Έβρος, Σαμαράς, Εμφύλιος, Κόντρα, Δένδιαςe-genius.gr ...intelligent web software