Η ολοκλήρωση του σχεδίου μετασχηματισμού της Ελληνικής οικονομίας

0
0
0
s2smodern

Η υγειονομική κρίση συνετέλεσε αποφασιστικά στο βαθύτερο σχέδιο μετασχηματισμού της Ελληνικής οικονομίας που επιχειρήθηκε σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ενώ κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του μνημονίου. Με τράπεζες, καρτέλ και πολυεθνικές εξαγοράστηκαν κλάδοι της οικονομίας ολόκληροι και εξαφανίστηκε ένας μεγάλος αριθμός μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Η αντίδραση στη φύση της δικής μας οικονομίας που είχε την ιδιαιτερότητα της μικρής επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς αποτελούσε τον μόνιμο πονοκέφαλο για τα διεθνή οικονομικά ιερατεία.

Έτσι, όταν δόθηκε η ευκαιρία το τραπεζικό κεφάλαιο συνέτριψε ότι υπήρχε χωρίς μάλιστα κόστος αφού χρηματοδοτήθηκε από το Ελλαδικό κράτος μέσω του δανεισμού που αυτό έπαιρνε από την Ευρώπη, δηλαδή σε τελευταία ανάλυση χρηματοδοτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες. Σταδιακά, εξαγοράστηκαν τα ποτά, τα τρόφιμα , τα εμπορικά δίκτυα, η χαρτοποιία, και το πλαστικό, μειώθηκε δραματικά η συμμετοχή Ελληνικών μονάδων σε χρώματα και οικοδομικά υλικά, κατά το μεγαλύτερο συντριπτικά ποσοστό ο ακριβός τουρισμός, οι μεταφορές, οι μαρίνες, τα αεροδρόμια, η ενέργεια, συνολικά οι τράπεζες, το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα, κατασκευαστικός τομέας. Σήμερα, επιχειρείται το τελικό χτύπημα που περιλαμβάνει ότι έχει απομείνει από την μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα καθώς και ότι είναι ακόμα Ελληνικό σε επίπεδο φυσικών πόρων.

Η περίπτωση των αιολικών πάρκων όπου η διευκόλυνση των "επενδυτών" περιλαμβάνει όλο το πακέτο εκποίησης και την παύση του λιγνίτη. Η ενέργεια και το λειτουργικό τμήμα του τουρισμού εκχωρείται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα ακίνητα, που υποβαθμίστηκαν σκόπιμα μέσω ΕΝΦΙΑ, λαθρομετανάστευσης, μεταβιβάζονται σωρηδόν σε Τούρκους, Ρώσους, Κινέζους, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους Ισραηλινά και Πακιστανικά συμφέροντα. Τα περιβόητα 32 δις πλέον είναι γνωστό σε ποια ταμεία θα πάνε, μέσω του πτωχευμένου και αφελληνισμένου τραπεζικού συστήματος και των καρτέλ που όσα πάρουν θα τα ξεπλύνουν με ενδοομιλικές συναλλαγές. Πάντως, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να περάσουν στην εθνική οικονομία. Κανένα από έργα που προβλέπονται ούτε καν της αγροτικής οικονομίας δεν είναι δυνατόν να περάσουν σε Ελληνικά χέρια.

Οι ελάχιστες εγχώριες επιχειρήσεις που θα λάβουν χρήματα από αυτά είναι βέβαιο ότι ελάχιστα μπορούν συνεισφέρουν πρώτον διότι δεν συμμετέχουν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και δεύτερον διότι δεν έχουν ιδιαίτερες παραγωγικές δυνατότητες πλέον. Ο Έλληνας εργαζόμενος που έχει υποστεί τα πάνδεινα στην περίοδο του μνημονίου έχει περιέλθει στο έλεος μιας οικονομίας σε πτώση, όπου το κράτος λειτουργεί με τρόπο ύπουλο και παθητικό απέναντι στην αυθαιρεσία των καρτέλ μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Αυτή τη νέα περίοδο βίαιου μετασχηματισμού της εθνικής οικονομίας πρέπει να την καταγγείλουμε και να την αποτρέψουμε. Το εθνικιστικό κίνημα μόνος συνεπής πυλώνας των ιδεών της εθνικής οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, καλεί σε εγρήγορση και αντίδραση.

Το Εθνικό Μέτωπο θεωρεί την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου θεμελιώδες προαπαιτούμενο για την απελευθέρωση του τόπου και την πορεία του προς ένα πρότυπο ανάπτυξης και ελευθερίας σε πλήρη αντίθεση με την ανάπτυξη της παγκοσμιοποίησης που προτάσσει μια εφιαλτική προοπτική.

Ανακοίνωση του Τομέα Εθνικής Οικονομίας του Εθνικού Μετώπου

Οικονομία, Ελλάδα, Ξεπούλημα, Επενδύσειςe-genius.gr ...intelligent web software