Υπερασπίσου την Φύση!

0
0
0
s2smodern

Εν μέσω πανδημίας, πριν από μερικές ημέρες, και με το κοινοβούλιο να λειτουργεί με περιορισμούς, υποτίθεται μόνο για ζητήματα έκτακτης ανάγκης, χωρίς να είναι δυνατή η ακρόαση αρκετών φορέων στις επιτροπές, ούτε καν η παρουσία όλων των βουλευτών-τριών, ψηφίστηκε το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει επί της ουσίας την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα των κατά βούληση επενδυτικών σχεδίων, εκχωρώντας τον έλεγχο των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτες και επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών.

Προθεσμίες, μάλιστα, που αν δεν τηρηθούν, απλά θα σημαίνουν τη θετική έκβαση των αιτήσεων! Όπως σημειώνουν οι φορείς, ο νόμος καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης και εκθέτει σε κίνδυνο τις προστατευόμενες περιοχές, καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών!

Υπερασπίσου την φύση. Όχι στο νέο νομοσχέδιο που ξεπουλάει τις ελάχιστες και επιβαρυμένες δασικές εκτάσεις και την ελληνική γη!

Μαχητική Κοινότητα

Propatria

Νομοσχέδιο, Κατάργηση, Propatria, Φύσηe-genius.gr ...intelligent web software