Ένταση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για τον Έβρο

0
0
0
s2smodern

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ζήτησε να δοθούν τα διαβήματα στην δημοσιότητα.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποβάθμισαν το ζήτημα, και μίλησαν για... κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το θέμα στον Έβρο είναι «ανάξιο λόγου» και επέμεινε ότι πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του φράχτη. «Δεν επιτρέψαμε απώλεια εθνικού εδάφους» φέρεται να τόνισε, από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε, ότι ο ισχυρισμός της Άγκυρας πως παραβιάστηκε έδαφος της είναι ανακριβής.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και επεισόδια στρατιωτικής υφής. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρουγκαλος ακούγοντας τις τοποθετήσεις των υπουργών αντέδρασε λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να γίνονται δύο διαβήματα για ένα μη γεγονός». Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε ξανά να δοθούν τα διαβήματα του ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ότι πέραν της διαχείρισης του προσφυγικού οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ακόμη και ενός επεισοδίου στρατιωτικής υφής.

Επιτροπή, Ένταση, Έβρος, Δένδιας, Παναγιωτόπουλοςe-genius.gr ...intelligent web software