Απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Ελληνισμού!

ellines-tourkia-adrianoupoli.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας συνεχίζεται και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να λύσει το πρόβλημα, το… «διεθνοποιεί»! Ό,τι ακριβώς ήθελε η Τουρκία… Αυτοί οι απίθανοι τύποι στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Βαρουφάκηδες δηλαδή, δεν βάζουν μυαλό. Και συνεχίζουν να τα κάνουν όλα λάθος, να τα βλέπουν όλα λάθος, να πορεύονται λάθος και φυσικά να αποδεικνύονται οι ίδιοι το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξαν οι Ελληνες στη σύγχρονη πολιτική ιστορία τους.

ΝΕΥΡΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ, ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα. Και ο κόσμος, ο οποίος παρέστη στα συλλαλητήρια και με ειρηνικό τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική της συγκυβέρνησης, που ακόμα και την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτών προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για να «κλείσει» όπως – όπως το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Και ήρθε το συμβάν στον Εβρο, για να αναδείξει ότι με την Τουρκία, δεν βγαίνει άκρη και τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας που κάποιοι – που σήμερα λουφάζουν – αναμασούσαν κατά καιρούς, αποτελούν ουτοπίες και γραφικότητες. Και πάνω απ’ όλα, αποτελούν επικίνδυνες ιδεοληψίες που δεν πρέπει να επηρεάζουν κατ’ ελάχιστο την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Και τι δεν έχουμε ακούσει στο παρελθόν και πόσα γελοία ψευτοδιλήμματα δεν μας πέταξαν στο τραπέζι, του τύπου «βούτυρο ή κανόνια»… Φυσικά, όσοι φώναζαν στο παρελθόν ότι προέχει η αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της πατρίδας μας, αποκλήθηκαν «πολεμοκάπηλοι», «μιλιταριστές», «υπερπατριώτες», «υπερπατριώτες», «πατριδοκάπηλοι», «εθνικιστές» και βεβαίως – βεβαίως, ακροδεξιοί. Και ήταν και αυτή η «ταύτιση» απόψεων της οικείας – και καθόλα εθνομηδενιστικής, βεβαίως, βεβαίως - αριστεράς με τις απόψεις των Τούρκων σοβινιστών, αλλά και των σοβινιστών των Σκοπίων… Καταπολεμούσαν και καταπολεμούν τον εθνικισμό και παράλληλα ταυτίζονται με τον σοβινισμό των γειτόνων. Το λες και απύθμενη υποκρισία, ειδικά όταν έχεις διαβάσει για την 5 η Όλομέλεια ή όταν ξέρεις ότι πήραν τα κομμουνιστικά αρχεία από το Βουκουρέστι και τα πήγαν στα… Σκόπια! Μην ξεχνάτε και ότι σε διεθνές επίπεδο, οι «αντιφασίστες» της ΕΣΣΔ αρχικά συμμάχησαν με τους ναζιστές (Σύμφωνο Μολότοφ Ρίμπεντροπ - 1939) αποκτώντας μάλιστα βάσεις στη Ρωσία και παραδίδοντας στο Βερολίνο τότε, Γερμανούς αριστερούς! Αυτά για την ιστορία που κάποιοι της «προόδου» δεν θέλουν να θυμόμαστε…

ΛΑΘΟΣ «ΕΠΕΝΔΥΣΗ»

Πάμε πίσω στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα «επένδυσε» στον «εξευρωπαϊσμό» της Τουρκίας, άσχετα αν αυτόν τον προωθούσαν οι ιδιαίτερα επιθετικοί έναντι της Ελλάδας κεμαλιστές, ελπίζοντας σε εξορθολογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς. Όμως, αυτό αποδείχθηκε πλάνη. Και πώς να μην είναι πλάνη, όταν στην Ελλάδα δεν υπάρχει συστηματική έρευνα & παρακολούθηση των εξελίξεων στη γείτονα; Η πρώτη έδρα Τουρκολογίας σε ελληνικό πανεπιστήμιο, δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90… Αδιαφορία, ωχαδερφισμός, διεθνιστική, εθνομηδενιστική και νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία συνοδευόμενη σαχλαμάρες του τύπου «οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν» και «σύνορα που τα περνούν εμπορεύματα δεν τα περνούν στρατοί», μας έφεραν εδώ. Και σήμερα, υπό τη μπότα ενός εθνομηδενιστικού καθεστώτος που δεν σέβεται την πίστη μας, τους θεσμούς, τα δικαιώματα και τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, φτάνουμε στο σημείο να συζητάμε τα αυτονόητα, ενώ η κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου μας συνεχίζεται και το αίμα του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση & Εκτορα Γιαλοψού, του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, είναι ακόμα νωπό…

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ…

Και πλησιάζει η 25 η Μαρτίου… Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου τα αυτονόητα; Δεν αντιλαμβάνονται πως αισθάνεται ο κόσμος; Δεν αντιλαμβάνονται τι θα σκεπτόμαστε όλοι οι Ελληνες εκείνη την ημέρα, αν οι στρατιωτικοί μας θα είναι – ο μη γένοιτο – ακόμα αιχμάλωτοι; Δεν αντιλαμβάνονται το κόστος της εξωφρενικής αυτής ιστορίας; Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι «ματώνουμε»; Αλλά, τι να αντιληφθούν οι εθνομηδενιστές… Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικά αυτά που συμβαίνουν. Στις εδώ αριστερές εφημερίδες υπάρχουν αναφορές για πρακτικές «επαναπροώθησης μεταναστών» εκ μέρους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που φυσικά αναπαράχθηκαν από τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος άρπαξε την «πάσα». Μόνο αηδία είναι να αισθάνεται κανείς, πραγματικά, με όλα αυτά… Επειδή πολλά λέγονται περί «εθνικής ενότητας», επισημαίνουμε ότι όντως είναι το ζητούμενο, δεδομένων των προκλήσεων και των υπαρξιακών απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνισμός. Όμως, πως θα γίνει αυτό, υπό τη συγκυβέρνηση εθνομηδενιστών; Το πώς εννοούν την εθνική ενότητα οι εθνομηδενιστές, αποδεικνύεται από τα συνεχή μέτωπα που ανοίγουν με την αντιπολίτευση και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξόντωση των ιδεολογικοπολιτικών αντιπάλων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αποδεικνύεται από τις προσπάθειες που καταβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας ακόμα και τις διπλωματικές μας αρχές, ώστε να μην πετύχει το μαζικό παναμερικανικό συλλαλητήριο της 18 ης Μαρτίου των ομογενών μας, στη Νέα Υόρκη (στην United NaSons Plaza). Πρώτη φορά βλέπουμε ελληνική κυβέρνηση να στρέφεται εναντίον των Ελλήνων, πρώτη φορά βλέπουμε κάποιους να καταστρέφουν συνειδητά την Ελλάδα για να καταπολεμήσουν τον… πατριωτισμό, πρώτη φορά βιώνουμε δικτατορία από το 1974! Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά δεν πρέπει να παίξουμε άθελά μας το διχαστικό παιχνίδι των πολιτικά τελειωμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Υπομονή, θα φύγουν. Η προσπάθειά τους να φτιάξουν νέο εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο από «ελληνοποιημένους» αλλοδαπούς, έγινε αντιληπτή.

Όφείλουμε όλοι στο μεταξύ, να προσηλωθούμε στην προσπάθεια για την επιστροφή στην πατρίδα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων.

Ετικέτες: κυβέρνηση Τουρκία Πολιτικοί Απειλή Στρατιωτικοί