Ακάρ: «Κανένα σχέδιο σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο χωρίς εμάς»

0
0
0
s2smodern

Μετά τον Τσαβούσογλου και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκαλεί κατά τη διάρκεια ομιλίας του καθώς η Άγκυρα εκμεταλλευόμενη την υποχωρητικότητα της Αθήνας στην κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο, ισχυριζόμενος πως οι προκλήσεις στο Αιγαίο (από την Ελλάδα) αποτελούν σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια, όπως δήλωσε από την επίσκεψη του στην φρεγάτα Barbaros στην τουρκική βάση της Αλεξανδρέττας για την λήξη του ραμαζανιού: Το πρωτοφανές τουρκικό παραλήρημα τις τελευταίες ώρες, έρχεται μετά τη νέα πρόκληση στον Έβρο, όπου η Άγκυρα επιχείρησε να γκριζάρει για πρώτη φορά ελληνικό ηπειρωτικό έδαφος με κατάληψη τμήματος στην περιοχή του ποταμού.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του στη Ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Ιskenderun) Τουρκίας δήλωσε πως «(οι παρενοχλήσεις) στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση, και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος γι᾽ αυτούς». Στην ομιλία του στην φρεγάτα Μπαρμπαρός ο Ακάρ ανέφερε πως «παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας , δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία. Εμείς είμαστε υπερ της επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο.

Επιθυμούμε λύσεις που συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, τις ειρηνικές μεθόδους και τις πολιτικές λύσεις. Όμως το να υποστηρίζουμε τις συμφωνίες, τις συμβάσεις, και τις συνθήκες δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Πρέπει να τονίσουμε δεν πρέπει να θεωρηθεί απειλή πως για να υποστηρίξουμε τα ενδιαφέροντα, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια» κατέληξε ο Ακάρ. Να σημειώσουμε ότι μόλις λίγε ημέρες πριν είχε δηλώσει ότι μαζί με την καταπολέμηση του νέου κορωναϊού (Covid-19) συνεχίζεται και η καταπολέμηση κάθε απειλής που έχει ως στόχο τα εδάφη της χώρας, την ευημερία και την ασφάλεια του έθνους.

Δηλώσεις, Απειλές, Τούρκοι, Ακάρe-genius.gr ...intelligent web software