x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Πρωταθλητές Ευρώπης τα θρυλικά παιδιά του Πειραιά

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Στη Νιόν γράφτηκε ιστορία, οι Νέοι του Ολυμπιακού πέτυχαν έναν άθλο που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή και οι μελλοντικές γενιές θα τους μνημονεύουν. Η Κ19 του Ολυμπιακού σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης. Τα μαγικά παιδιά του Συλαϊδόπουλου έκαναν φύλλο και φτερό την Μίλαν, επικράτησαν 3-0 των ροσονέρι και σήκωσαν την κούπα του UEFA Youth Laegue. Πρώτη κούπα για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στο διασυλλογικό επίπεδο της UEFA.

O Ολυμπιακός χτύπησε σαν "καταιγίδα". Στο 60ο λεπτό ο Μουζακίτης ήταν εύστοχος με εκτέλεση πέναλτι, ένα λεπτό αργότερα ο Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ για το 2-0.

 

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τον Μπάμπη Κωστούλα να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Στο 3ο λεπτό έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Πνευμονίδη, ο οποίος με το σουτ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μίλαν. Οι ροσονέρι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Μία από αυτές ένα σουτ του Στάλμαχ που σταμάτησε στα σώματα.

 

Ένα λεπτό αργότερα οι ερυθρόλευκοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο Πνευμονίδης έκανε την επέλαση από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Παπακανέλλο στην περιοχή, αλλά εκείνος δεν βρήκε για λίγο στόχο. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε.

Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί λάθη, με τη Μίλαν από την πλευρά της να παραμένει ανενεργή, ειδικά στην επίθεση με τον μεγάλο της σταρ, Καμάρντα να μην απειλεί τον Άντζελο Σίνα. Στο 38' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μπάκουλα να σουτάρει στην περιοχή, αλλά αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα της Μίλαν.

Τι κι αν η Μίλαν ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στο β' μέρος με ωραίο σουτ του Σκότι και ακόμη πιο ωραία απόκρουση του Σίνα, οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα μαγικό δίλεπτο. Στο 58' ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Μίλαν και διαμαρτυρήθηκε για χέρι. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε και πήγε να το δει στο μόνιτορ. Η απόφαση; Πέναλτι. Ο Μουζακίτης στο 60' ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0.

 
 

Ο Ολυμπιακός χτύπησε σαν καταιγίδα και στο 61ο λεπτό. Όπως και στο Μόναχο, ο Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ και βρήκε δίχτυα για το 2-0 των ερυθρόλευκων.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν και... γλυκό. Ο Μπάκουλας με ανάποδο ψαλίδι από τα αριστερά, μετά από σέντρα του Κουτσογούλα πέτυχε και τρίτο γκολ για τους ερυθρόλευκους στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Σίνα, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφη την ερυθρόλευκη εστία, όσο κι αν προσπάθησε η Μίλαν να επιστρέψει στο ματς. Ο Ολυμπιακός μάλιστα, στις αντεπιθέσεις είχε φάσεις και για 4ο γκολ, με τον Κωστούλα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν έξαλλα την ιστορική τους επιτυχία και τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες να στήνουν πάρτι, αποθεώνοντας τους θριαμβευτές του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου.

TAGS:

Ελεύθερη Ώρα

M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ Με μοναδικό εταίρο τον Γιώργο Μιχαλόπουλο ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: Ηλιούπολης
ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιώργος Μιχαλόπουλος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Δημήτριος Παπαγεωργίου ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Θεοχάρης Μπερτίδης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Ζαχαρίας Γεωργούσης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 299, ΤΚ 17236, Άγιος Δημήτριος, ΤΗΛ: 210 3625095

Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63) {βλ. σχετικά αρ. 10 παρ. 2 περ. ε' Ν. 5005/2022 Τεύχος Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software