x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Λίβανος αθετεί την συμφωνία με την Κύπρο για τους λαθρομετανάστες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού του Λιβάνου έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν ο δεύτερος επισκέφθηκε άρον άρον τη Βηρυτό στη σκιά των μαζικών αφίξεων μεταναστών από τη γείτονα χώρα, αποδεικνύονται κενές περιεχομένου. Από την επιστροφή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Κύπρο τη Δευτέρα 8 Απριλίου μέχρι σήμερα, εμφανίστηκαν στις ακτές της Κύπρου βάρκες που μετέφεραν πέραν των 200 μεταναστών, ενώ το τελευταίο 24ωρο πληροφορίες αναφέρουν για άλλους 400 που επιχειρούν να προσεγγίσουν το νησί μας.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το AlphaNews.live, η Δημοκρατία για πρώτη φορά έβγαλε το πολεμικό πλοίο Αλάσια και το σκάφος της Ναυτικής Αστυνομίας, Θησέας, 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Λιβάνου σε διεθνή χωρικά ύδατα σε μια προσπάθεια να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση. Δηλαδή, να εντοπίζει έγκαιρα τις βάρκες και να επικοινωνεί με τις αρχές του Λιβάνου οι οποίες δεσμεύτηκαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις θα τους δέχονται πίσω. Το πρώτο 24ωρο αυτού του crash test, απέδειξε πως η Κύπρος δεν μπορεί να βασιστεί στο Λίβανο. Ενώ εντοπίστηκαν βάρκες, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τη γείτονα χώρα με αποτέλεσμα η Κύπρος να ετοιμάζεται να σηκώσει για ξανά το βάρος της ανευθυνότητας του Λιβάνου. Άλλωστε είναι γνωστό πως η Βηρυτός λαμβάνει μεγάλη οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τη συγκράτηση των προσφύγων στο έδαφος του. Μια δέσμευση στην οποία δεν ανταποκρίνεται.

Αυτή την ώρα, όπως αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, άντρες των ειδικών δυνάμεων (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας Κύπρου και πλωτά της υπηρεσίας, βρίσκονται στα ανοιχτά για την αποτροπή εισερχομένων ροών. Να θυμίσουμε ότι προ ημερών η Κύπρος ανέστειλε προσωρινά την αποδοχή αιτήσεων ασύλου από πρόσωπα Λιβανέζικης υπηκοότητάς. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, για ποιόν λόγο Ελλάδα και Κύπρος δεν συγκροτούν μια κοινή δύναμη αποτροπής των ροών;

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software