Ευρωεκλογές 2024: Δεύτερο κόμμα στη Μακεδονία η Ελληνική Λύση - Στο 24% η ΝΔ, στο 21% ο Βελόπουλος

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα περισσότερα προβλήματα, από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας, αντιμετωπίζει στη Μακεδονία η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που καταγράφει την απήχηση των κομμάτων σε επίπεδο Μακεδονίας, η ΝΔ κινείται στο 24% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 21%, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του κόμματος της Λατινοπούλου, το οποίο ξεπερνά το 3%. Η δημοσκοπική εικόνα που παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα στη Μακεδονία, είναι γνώριμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο πρωθυπουργός έχει ρίξει το βάρος της προεκλογικής του στρατηγικής στη Βόρεια Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι το επόμενο δίμηνο θα καταφέρει να «γυρίσει» το παιχνίδι της ευρωκάλπης.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Μία από τις πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτό το διάστημα έπεσε χθες στα χέρια μου. Ανάμεσα στα πολλά που καταγράφει η σχετική έρευνα είναι και η απήχηση των κομμάτων σε επίπεδο Μακεδονίας. Θα σας μεταφέρω, λοιπόν, την εικόνα, όπως ακριβώς τη διάβασα. Η ΝΔ κινείται στο 24% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 21%, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του κόμματος της Λατινοπούλου, το οποίο ξεπερνά το 3%. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στα ποσοστά των κομμάτων στη Μακεδονία. Εκεί που, όπως φαίνεται, το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει ρίξει το βάρος της προεκλογικής του στρατηγικής στη Βόρεια Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι το επόμενο δίμηνο θα καταφέρει να «γυρίσει» το παιχνίδι.

TAGS: